Positiv närvaro i Afghanistan

 

Jag har lyssnat på vår försvarsminister Sten Tolgfors. En skrämmande beskrivning över läget i Afghanistan. De styrkor vi har placerade där gör ett stort jobb tillsammans med de finska styrkorna. De patrullerar tillsammans de norra delarna av Afghanistan och försöker bevara den fred som finns . Det är en bräcklig tillvaro med ständiga försök till återtagande av regionen från Talibanerna. Skulle våra svensk/finska styrkor inte vara precis där de är och slå tillbaka alla försök skulle Talibanerna ta tillbaka kontrollen över området och de människor som bor i området skulle få en vardag fylld av sharia lagar, ingen skolgång för flickor, ingen sjukvård för flickor eller kvinnor.  De skulle få en tillvaro fylld av förbud och stränga straff.  Den Afghanska befolkningen är tacksam över de svensk/finska styrkorna och de arbetar tillsammans med att upptäcka sabotage, landminor och andra försök från Talibanernas sida. Jag tycker att vi har en bra försvarspolitik som försöker stabilisera ett land till återuppbyggnad.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.