Mer pengar igen!

 

Det fjärde jobbskatte avdraget infördes 1 januari i år. Det är ibland svårt att förstå att det skulle göra så mycket extra varje månad därför kan det vara bra att sätta summan du får extra varje månad i relation till annat. Om du är undersköterska så får du  behålla ungefär 1300 kronor  mer av din lön i månaden än för fyra år sedan. Det motsvarar 175 liter mjölk Det är kanske inte det man helst vill lägga sina extra pengar på, och det är inte jag som politiker som ska styra vad man vill lägga sina extra pengar på. Det är bara kul att jämföra!  – nog är det fantastiskt att alliansen gett oss den möjligheten? Det går att räkna om vad jobbskatteavdraget betyder på ett annat sätt också: Ett barnbidrag är idag 1.050 kronor i månaden. Och nu har undersköterskan fått ett extra sådant. Varje månad. Om mindre än nio månader är det val till riksdag, landsting och kommun. Ett val som står mellan en Allians som vill fortsätta ge människor mer kvar i plånboken mot ett vänsterexperiment som vill ta tillbaks det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.