Positiva signaler

 

Jag läste en pressmeddelande från vår finansminister Anders Borg. För mig är det positiva besked och det är något vi behöver nu. De  beskeden är en viktigt signal om att Sverige ser ut att klara sig något bättre genom krisen än många andra länder. Utsikterna för svensk arbetsmarknad har förbättrats. Starka offentliga finanser gör att Sverige inte står inför en period med åtstramningar som riskerar att dämpa sysselsättningen. Därmed skiljer sig Sverige från många EU-länder. Arbetslösheten bedöms bli 9,5 procent 2010, jämfört med 10,7 procent i prognosuppdateringen i november. Den starkare inhemska efterfrågan leder till att efterfrågan på arbetskraft ökar, främst i tjänstebranscher. Det är viktiga signaler
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.