Varför ska jag alltid vara rädd?

 

En kvinna har anmält att hon våldtogs av två män i närheten av Östra sjukhuset i Göteborg natten till lördagen. Hon var på hemväg från ett restaurangbesök när de överföll henne utomhus och släpade in henne i ett skogsparti där hon våldtogs, enligt inre befälet Ulf Strahl på polisen i Kortedala. Kvinnan fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset för undersökning.
Polisen har inte gripit någon misstänkt. Men kvinnan har lämnat signalement på de båda männen, enligt Strahl.
Detta är ingen uppseendeväckande nyhet, det förkommer ständigt i media. Jag förstår inte vad som är fel i vårt samhälle när jag som kvinna alltid ska behöva tänka mig för vad jag har på mig för kläder, var jag väljer att gå ut, vilka vägar jag går på när det är mörkt. Vad ger alla dessa män rättigheten att utöva sin frustration och inneboende ilska över alla dessa utsatta kvinnor. Varför ska jag som kvinna alltid vara rädd för att bli utsatt. Så länge vi känner oss kränkta av alla dessa män kommer vi aldrig att få ett jämlikt samhälle.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.