Ny lag kräver även resurser för att kunna genomföras!

 

Nytt förslag om strängare straff för fel i vården. Det är bra att man ser över patientsäkerhets lagen. Det är viktigt att vi gör allt för att skadorna i vården ska bli så små som möjligt. Regeringen föreslår att jag som patient enklare ska kunna anmäla om jag känner mig felbehandlad. Jag är lite rädd att vi får en situation där jag som patient inte är nöjd med den behandling min doktor ger mig så är det helt OK att anmäla. Med en ny strängare lagstiftning  blir det dessutom lättare att få min doktor fälld för felbehandling. Jag hoppas att en ny lag också ger större möjligheter för sjukvården att bedriva kvalitets sjukvård. Det behövs också tillräckligt med resurser för att arbeta efter nya behandlingsriktlinjer och att sjukvården kan avsätta tid  för evidensbaserad forsknings utveckling och det behövs  resurser till förbättringsarbete. Det är svårt att ställa krav på sjukvården utan att tillföra resurser att kunna arbeta efter.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Ja vad säger man.
    Min man som dog före jul anmälde jag till patientnämden och fick RÄTT. Men inte får jag tillbaka honom för det.

    Vart går gränserna? Hur mycket fel ska begås och hur mycket ska man kunna skylla på ekonomin!!!?? och landstingspolitiker.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-13 09:14)
    Jag beklagar din förlust. Givetvis är det inte OK att göra fel i vården och skylla på dålig ekonomi. Det är en större och mer komplex värld än så. Jag tycker att det är ett krav att vi ger alla medarbetare rätt förutsättningar att arbeta inom sjukvården, rätt utbildning, bra bemanning, rätt utrustning mm för att ge alla pateinter en säker sjukvård. Det är bra med lagar och regler att förhålla sig till.

  3. Revisorn

    Elisabeth! Du sitter i Landstingsfullmäktige. När har du utifrån förtroendet du fått av Västerbottningarna påtalat det du nu tycker? Att endast framföra sina synpunkter på en blogg bevisar endast att du som oppositionspolitiker inte är att lita på. Var finns förslagen från dig och moderaterna den sista mandatperioden? Var finns dina reservationer i sakfrågorna?

    Dina i övrigt trevliga bloggtyckanden om allt förpliktigar, när det gäller besluten inom Landstinget.

    Resultatet är bedrövligt. Sitter ni moderater nöjda för några heltidsarvoderade M-politiker?

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Revisorn (2010-02-13 21:14)
    En alternativ budget har kommit från alliansen varje år, vi har dessutom reserverat oss mot den budget som lagts fram då vi anser att det finns för lite pengar till sjukvård. Förslagen från mig och M-sidan har varit många och jag försöker fokusera många frågor på inlandets sjukvård där vi fått gehör för flera frågor. Jag är inte alls nöjd med den landstingspolitik vi har och försöker förändra det jag kan , det är inga stora tydliga avtryck än så länge men försöker man inte blir det definitvt inga resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.