Fel ska åtgärdas!

 

Jag kan inte låta bli att fortsätta mina inlägg om sjukvården och patientsäkerhet. Jag kan läsa att antalet anmälningar enligt lex Maria fortsätter att öka.
Under de tre första kvartalen 2009 steg antalet anmälningar med 231 fall jämfört med motsvarande period 2008 . Det är bra att vi inom sjukvården anmäler händelser som rör patienter som  drabbats av felbehandling  eller patienter som riskerar att få en allvarlig skada inom sjukvården. Detta  för att kunna arbeta fram bättre rutiner och riktlinjer för att undvika fel och brister inom sjukvården. Inom flyget har man en väldigt avancerad avvikelsehantering och där ska allting anmälas. Vad som skiljer flyget från sjukvården är att vi gärna inom sjukvården vill ha syndabockar för de fel som begåtts och kunna straffa dessa. Inom flyget är man mer inne på att skapa bättre rutiner som ser till att samma fel inte uppstår igen. Det tror jag skulle sporra fler att vilja anmäla avvikelser för att vi ska få bättre rutiner
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.