I Sverige hälsar vi på varandra!

 

En mycket spännande debatt pågår för full just nu. Den handlar om en man från Bosnien som vid en intervju inför en praktikplats inte vill hälsa på den kvinnliga chefen genom att ta i hand. Han visar sin respekt på sitt traditionella sätt istället. På grund av mannens vägran att ta den kvinnliga chefen i hand ansåg Arbetsförmedlingen att han inte skulle få praktikplats och ej heller något arbetslöshets understöd.  Nu har Stockholms tingsrätt dömt Arbetsförmedlingen att betala böter till mannen för diskriminering.
Debatten handlar om  vårt sätt att se på andra kulturer och försöka integrera invandrande människor i det svenska sättet att leva. I vissa inlägg dras frågan till sin spets och då blir det en fråga om det är OK för män att vägra ta kvinnor i hand och ändå få fortsätta ta emot ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen, är det då också OK att kräva att få jobba på en arbetsplats utan kvinnor? Är det OK att kräva att kvinnorna på arbetsplatsen bär slöja i mäns närvaro? Det kanske är att dra frågan till sin ytterlighet. Jag förväntar mig att bli behandlad på ett jämställt sätt och om en man inte vill ta min hand och hälsa bara för att jag är kvinna skulle jag också fundera över det . Om det då finns orsak  till ett sådant handlande förväntas en förklaring varför. 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.