Miljö i samspel!

 

FN:s flyktingkommissariat gör bedömningen att mellan en kvarts och en miljard människor kan komma att förlora sina hem halvvägs in på detta sekel. Dessutom befaras hundratals miljoner människor förlora sina vattentillgångar och därmed sina odlingsmöjligheter. Detta skulle leda till en människoflykt i en omfattning som världen aldrig tidigare skådat. Skall vi klara miljöutmaningarna måste vi ha med både industri och forskning, i samverkan. Det är företagen, som har den viktiga uppgiften att utnyttja forskningens resultat till nya produkter och tjänster Svenska företag besitter världsledande kompetens i utvecklingen och genomförande av energieffektiva och miljövänliga lösningar. Med det goda rykte Sverige har byggt upp under åren, inte minst i utvecklingsländerna, är jag övertygad om svenska företag kommer att bidra till en stegvis förbättring av de miljöberoende levnadsvillkoren på många håll i vår omvärld.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.