Det är vikigt att ha ett arbete att gå till!

Jag läste ett uttalande av socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson som handlar om den så omdebatterade sjukförsäkringen. Det är en stor reform förändring eftersom det berör många människor i vårt samhälle och många av dessa människor är sjuka. För att människor ska ha en chans att komma tillbaka till ett friskare och mer aktivt liv krävs tidiga insatser. Vi vet att redan efter tre månader så försämras möjligheterna att kunna återgå i arbete. Därför är givetvis jätte viktigt att så tidigt som möjligt se till att den sjukskrivne kommer tillbaka i arbete. Det måste finnas möjligheter för arbetsgivare att anpassa arbetsplatsen i så stor grad det går för att en tidig återgång till arbete ska vara möjlig. Vi kan aldrig glömma att alternativet till de reformer vi nu genomför är en återgång till ett Sverige där alltför
många förtidspensionerades med automatik och hamnade i ett permanent utanförskap. Jag tror inte på att ett utanförskap är bättre än att vi kan ge möjligheter till arbetstillfällen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.