Varför blir vi inte mer jämställda?

 

 
Den nya myndigheten diskrimineringsombudsmannen(DO) summerar sitt första år. En myndighet som under 2009 fått in 2 537 anmälningar om misstänkt diskriminering, till exempel rörde nästan 900 anmälningar diskriminering inom arbetslivet. Det är både män och kvinnor som lämnar in sin anmälningar och det visar sig att de flesta fall inte får rättsliga följder utan ara blir föremål för en utredning och ett uttalande. En diskrimineringsombudsman som i detta fall är en kvinna fyller bevisligen en viktig roll. Jag läste en artikel i går där en grupp kvinnliga studenter i Lund fått rätt i ett mål om att det inte var OK att till en utbildning endast ta emot manliga sökanden. Det är inte en bra utveckling vi går till mötes där anmälningarna till DO ökar för varje år. Betyder det att jämställdheten försämras i vårt land eller är vi mer vakna för de orättvisor som finns
 
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.