Vi måste ställa krav på vår sjukvård!

 

 
Vad vet jag som lekman och vanlig människa om sjukvården?, Hur mycket engagemang har vanliga människor i sjukvården. Jag tror de flesta av oss är nöjd om vi får en tid hos doktorn i rimlig tid och tänker definitivt inte på om den inrättning jag går till drivs i privat eller landstingets regi. Det är endast den gång jag är missnöjd med den vård jag får eller att den tillgänglighet som finns på ”min” vårdcentral är mycket sämre än andra som detta har betydelse. En privat driven inrättning har inte råd att ge dålig service eller ha dålig tillgänglighet.  Varför är det så att de kommunala frågorna och de frågor som behandlas på nationell nivå har betydligt större intresse än landstingsfrågor. Jag har inga bra svar på frågorna men jag uppmanar alla att börja fundera över vilken slags hälso och sjukvård jag vill ha för mina skattepengar. Vi måste börja ställa krav på tillgänglighet och på bra vård i tid nära dig. 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.