Läser alla och förstår fakta?

 

Jag är tacksam över alla kommentarer på min blogg och tycker även att det är spännande tolkningar många gör av det jag skriver. Jag skrev tidigare i veckan om faran med att köpa läkemedel och andra produkter på Internet och fick en kommentar att jag skulle hålla mig till fakta och inte halva påståenden, vilket var andemeningen i mitt inlägg ytterliggare en vecka tidigare!
För att hålla mig till fakta så är det så att det finns väldigt mycket tillgängligt på Internet nu, både preparat som klassas som läkemedel, kosttillskott och vitaminpreparat. Det står på de flesta produkterna en innehållsdeklaration och även en lista på alla biverkningar. Läser alla detta? Förstår alla vad man i så fall läser? Uppenbarligen gör man inte det när flera ungdomar bara den senaste veckan har uppsökt sjukvården på grund av missbruk av preparat de beställt på Internet.  Jag tycker att detta är något vi inte kan blunda för och vi måste våga ifrågasätta och diskutera med våra ungdomar för att öka medvetenheten.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Visst skiljer sig Sverige från andra länder. I andra länder är droger förbjudet i Sverige måste varan undersökas innan den är förbjuden vilket gör att man ligger efter i ”förbudscirkeln”. Man kan ringa till Kina och begära att man tar bort eller lägger till en onödig substans var 6 månad eftersom Sveriges kontroll ligger efter och förbjuder i efterhand.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-22 07:06)
    Varför jag lyfter denna fråga är att jag anser att vi måste vara medvetna om vad våra ungdomar gör, och även våga fråga om vi är fundersamma. Jag ser unga tjejer som beställer bantningspreparat på nätet som direkt är livsfarliga om du tittar på innehållsförteckningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.