Aldrig ett erkännande, är detta att samverka?

 

Landstingsfullmäktige i Västerbotten. Det första för i år. Det har som vanligt kommit in en hel del interpellationer och motioner för fullmäktige att ta ställning till. Många interpellationer är välskriva och intressanta och har bra idéer för vårt landsting. Vad jag upplever som väldigt trist är att  det kan vara hur kloka idéer som helst men det ger inga ringar på vattnet eftersom det kommer från oppositionen och då kan den styrande majoriteten inte tycka att det är klokt att genomföra. Under mina snart fyra år i landstingsfullmäktige är det ett fåtal motioner som fått bifall och handläggningstiden är ofta så lång att mycket av det som motioneras om redan är genomfört eller har omarbetats i en för den styrande majoriteten accepterbar ordning. Ibland känns det lite som småbarns takter att inte ge varandra ett erkännande om det kommer fram bra idéer.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.