Alla har rätt att höra rätt!

 

Antalet hörselskadade i hög ålder ökar. Minst 25% i åldersgruppen 65-74 år har en hörselnedsättning. Hörselskadades Riksförbund(HRF) anser i en central skrivelse från 2009 att kommun och landsting måste bli bättre på att ge de hörselskadade lika rätt till en bra vård och omsorg. För att detta ska uppfyllas krävs en fungerande kommunikation mellan de olika parterna. För att få denna kommunikation krävs för den hörselskadade att han/hon har tillgång till hörselhjälpmedel och en bra service för att dessa hjälpmedel ska fungera. Tillgången på service varierar i länet och i Lycksele och i inlandet finns ingen kommunal eller landstingdriven resurs att tillgå. I Lycksele är det HRF som driver en ideell verksamhet och hjälper de som har frågor och problem med sina hörselhjälpmedel. Det pågår arbete att förändra detta men det går sakta. Jag tycker det är viktigt att vi i dagens samhälle har lika rätt att förstå vad som händer runt omkring oss
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Kalle

    Det gäller att se helheten. Troligen skulle den psykiska ohälsan skjuta i höjden bland äldre om de började höra alla dumheter som sägs i dagens samhälle men då kan de visserligen stoppa in öronpropparna så jag håller med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.