Tänk dig att lämna din 6 veckor gamla baby på dagis!

 

Jag har haft förmånen att under fyra dagar vara ansvarig för ett av Rotary International spännande projekt, GSE. Det står för Group Study Exchange. Fem yrkesarbetande människor i olika åldrar från Louisiana, USA, reser runt i en månad i norra Sverige och bor i värdfamiljer. Under dessa dagar ska de både göra studiebesök inom deras yrkesområden och vara med i hur vi lever vårt liv för övrigt. Det har varit fyra väldigt intensiva dagar men jag har fått vara tillsammans med dessa människor och utbyta erfarenheter och det har varit otroligt lärorikt. I många delar har vi väldigt lika förutsättningar men i andra som ex. föräldraförsäkring  är skillnaden enorm. Vanligtvis är mamman ledig 6 veckor efter barnets födelse med en mindre ersättning , man har rätt att vara hemma max tre månader med lite ersättning men det är inte många som är hemma så länge eftersom de har inga garantier att deras jobb finns kvar när det kommer tillbaka. Tänk bara att lämna sin 6 veckor gamla baby på dagis, pumpa ut mjölk för att barnet ska få sin modersmjölk. Jag kan tycka att vi har en väldigt generös föräldra försäkring i Sverige men när jag gör sådana jämförelser är jag tacksam över det.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.