Kvinnojouren fyller ett behov!

 

 
Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan om Kvinnojourens arbete och det har lett till många kommentarer vilket jag är lite förvånad över. Jag tolkar det som om det är  män som skrivit kommentarer på min blogg och  ifrågasatt kvinnojourens trovärdighet och starkt ifrågasätter deras verksamhet. Bottnar denna misstrohet i egna erfarenheter eller är det en allmän riktad misstro mot att det faktiskt finns  män i vårt samhälle som misshandlar sina kvinnor?  Jag blir fundersam över att kvinnojouren har en stor verksamhet i hela Sverige om det är så som de som kommenterat mina inlägg säger att de inte gör någon nytta. Kvinnojouren behövs i vårt land trots att jag egentligen önskat att deras behov inte skulle finnas.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

 1. Kalle

  Det enklaste sättet att köpa sig en plats i himlen och ligga bra till för framtida helgonförklaringar och ses som en medborgare höjd över varje misstanke är att som kvinna arbeta på kvinnojour. Kan säga att de historier jag hört när jag besökt kvinnojourer är så otroliga att jag inte tror på dem. Jag kanske lever i förnekelse då jag har själv aldrig sett eller hört någon kvinna bli slagen av sin man. Det störst och vanligaste våldet är mäns våld mot män men det talas det tyst om. Det är värre om en kvinna får en örfil än om en man blir får käken sönderslagen.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Kalle (2010-04-01 08:19)
  Det är inte fråga om att helgonförklara någon! Jag har en helt annan syn än du har på kvinnojourens arbete och har rätt stor egen erfarenhet av att möta kvinnor som blivit misshandlade av sina män genom min proffesion. Våld är aldrig försvarbart oavsett vem som bli slagen man eller kvinna.

 3. Lisbet Olofsson

  KALLE – har du samma åsikt om mansjouren?

  Ja du lever i förnekelse, om det inte hade funnits behov så hade det inte funnits några kvinnojourer.

  Varför är MÄN så våldsbenägna överhuvudaget? Varför tar man till våld när inte ordet räcker till, argumenten tryter och man inte får som man vill. VARFÖR VÅLD – varför är vi så våldsamma av oss?

 4. Tankesmedjan Axiom

  Nu är inlägget så neutralt skrivet så varje människa med suntförnuft måste hålla med dig i det du säger. Allt våld vare sig det är mot kvinnor, män eller barn är något som i dagens samhälle är för högt, även om ROKS kraftigt överdriva verkligheten, måste man konstatera att skyddet för den enskilda människan ej räcker till.

 5. Krister Klermalm

  Jag finner att kvinnojouren har en funktion. Även inom deras väggar finns det kvinnor som inte är mötesgående med män även till dem som inte misshandlar kvinnor.
  I alla organisationer finns det personer som har en desktrutiv verkan.
  Mansjouren behövs också. Det finns faktisk män som blir misshandlade av sina kvinnor.
  Ett område som inte förs i debatterna är den verbala misshandel som utgörs flest av kvinnor. Och det verbala misshandel syns inte lika tydligt som fysisk våld.
  Dessa organisation kan stärka motsättningar mellan kvinnor och män. Män är så och kvinnor är si.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Tankesmedjan Axiom (2010-04-01 13:11)
  Ingen ska behöva leva ett liv i rädsla för att bli slagen och när samhället inte har resurser nog att hjälpa människor i behov är jag glad att det finns frivilliga organisationer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.