Förtroende för våra partiledare!

 

I går kväll läste jag en artikel i en av våra kvällstidningar om att vårt förtroende för våra partiledare minskar. Detta hade givetvis framkommit i en av alla dessa väljar mätningar som presenteras med jämna mellanrum. Högst förtroende hade de tillfrågade för statsminister Fredrik Reinfeldt och lägst hade Vänsterpartiledaren Lars Ohly och Socialdemokraternas Mona Sahlin. Vad står dessa siffror för? Givetvis är det bra att ha en stark och karismatisk ledare för ett parti och det är av stor vikt att den partiledare vi väljer kan presentera sin politik med trovärdighet och leva upp till den.  Det måste också vara av betydelse att man kan presentera en bra politik annars har jag svårt att se att man kan vara trovärdig. Om nu Fredrik Reinfeldt har ett högt förtroende hos 56% av befolkningen och Mona Sahlin har 28% av förtroendet rimmar många andra väljar siffror dåligt. Hur kan man ge sin röst åt ett parti om man inte har förtroende för den partiledare som styr partiet?
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    En annan partiledare som har ett mycket starkt förtroende är Maria Wetterstrand med 51% och även Peter Eriksson på 34% som hamnar mitten bland de övriga partiledarna. De två ger en god ställning bland väljarna i styrandet av partiet.
    Det finns en röd och en blå politisk sida, dock även en grön politik som många vill blunda åt, särskilt i den äldre ålderskalan. Med dessa två partiledarna kan det förändras och kommande partiledare har en viktig efter trädande roll.
    Hög tid att tas MP på allvar som realistisk och förnuftig parti. Flumigheten försvinner alltmer på senaste tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.