Sverige världsbäst för kvinnor!

En artikel i den amerikanska tidningen Lifestyle lyfter fram Sverige som världens bästa land för kvinnor. I artikeln säger man att om man vill vara lycklig, frisk och framgångsrik ska man som kvinna bosätta sig i Sverige. Anledningarna till att Sverige är ett så framgångsland för kvinnor är enligt artikeln vår tidiga jämställdhets träning där vi redan i förskolan låter pojkar leka med dockor och flickor med bilar, att vi har obligatoriska lektioner i grundskolan i ämnena slöjd och hemkunskap. Den sista anledningen  är våra generösa föräldraförsäkring. Jag kan inte låta bli att kommentera artikeln då jag i många inlägg tagit upp frågan om jämställdhet. Det är intressant att det vi i Sverige tar för givet är för många en dröm som inte än har gått i uppfyllelse i sitt eget hemland. När jag läste artikeln funderar jag över att vi har många fördelar i Sverige men att vi inom flera områden har långt kvar innan vi kan prata jämställdhet.

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)  

 

4 kommentarer

 1. Tankesmedjan Axiom

  Du kan ju börja med att pröva dina teorier i Botkyrka, Rinkeby, Bergsjön, Angered, Biskopsgården och Rosengård. För de du talar om som svenskar bor ej i dessa områden. Tror inte att du som kvinna vågar besöka dessa områden nattetid utan poliseskort.
  Jämställdhet börjar i familjen och inte i moderat pamflett form.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Tankesmedjan Axiom (2010-04-11 11:53)
  Analys på hög nivå! Den artikel jag syftar på är givetvis inte grundad på en djupintervju och analys av alla kvinnor i Sverige utan en generellt hållen analys grundat på vissa jämförelser. Detta har inget med partipolitik att göra!

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Tankesmedjan Axiom (2010-04-11 17:10)
  Är kvinnor som bor i förorter till våra storstäder annorlunda? Har de inte samma rätt till föräldraförsäkring. Får inte de gå i skola och ta del av samma utbildning som övriga? Att påstå att kvinnor är en homogen grupp är aldrig något jag påstått. Att ta debatter med någon/några som inte vill framträda med namn men som gärna kritiserar ens åsikter känns inte riktigt som en debatt på lika villkor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.