Europas bästa finansminister

 

Vi har en finansminister i Sverige som är Europas bästa! Jag har under helgen lyssnat till flera föredrag av Anders Borg och är väldigt imponerad av hans sätt att förklara våra komplicerade statsfinanser och på ett förståeligt sätt uttrycka hur vi ska fortsätta driva Sverige på ett utvecklade sätt. Vi har nu en statsfinans där det råder ordning och reda. Eftersom Sverige är ett så litet land är vi väldigt beroende av en väl fungerande exportmarknad och då gäller det att ha koll på vad man gör så att styrningen av vår ekonomi inte hamnar i andra större kraftigare händer. Många länder i Europa har lånat enorma summor för att klara av den stora finanskrisen, det finns länder som lånat upp till 90% av sitt BNP. I Sverige har vi hanterat krisen lite annorlunda och vi har istället använt oss av sparat kapital för att kunna hantera krisen på bästa sätt. Jag är glad att vi har en finansminister som Anders Borg
 
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Etiketter:

2 kommentarer

  1. S-O S

    Jo, det är lätt att vara kaxig på lånade pengar och när statens tillgångar är utsålda.
    Läs om pensionärernas situation i Expressen, undrar om dom är lika stolta över herr Borgs finansiära kunskaper?

  2. Kalle

    Ett tydligt tecken på att så verkligen inte är fallet när man börjar hävda det från svenskt håll! Ungefär som skolor som påstår sig vara ”bäst i Sverige!”. Vilken är den bästa sökmotorn på nätet? Tror ni vet det men inte ser ni att det står ”Internets bästa sökmotor!” på den sidan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.