Förtidspension Nej Tack!

Jag har besökt ett boende för personer som har ett psykiskt funktionshinder. Ett intressant besök där många frågor fick ett lite annorlunda svar. De var väldigt nöjda över den förändring som alliansregeringen infört vad gäller sjukskrivning och den arbetslinje som bland många varit så kritiserad. De personer jag pratade med var så nöjda över att de hade blivit erbjudna arbetstillfällen utifrån deras kapacitet och att de fick möjligheten att komma tillbaka in på arbetsmarknaden och känna tillhörighet, att få en identitet. Bara en så enkel sak att ha arbetskamrater sa många var en så stor tillfredsställelse. Tidigare har många fått en förtidspension och blivit satt utanför en arbetsmarknad. Det finns många sidor att se saker på och när jag lyssnade på alla dessa berättelser om livs situationer så blev jag än mer stärkt i att det är rätt väg att gå att försöka erbjuda alla en möjlighet att komma tillbaka till arbete istället för som tidigare erbjuda förtidspension.

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

4 kommentarer

 1. S-O S

  Humm, jo det är ju så att politiker lyssnar hellst till den egna propagandan. Men det kan ju inte ha undgått dig alla dom rapporterna om hur ensamma mödrar har fått det sämre, arbetslösa har fått sänkta ersättningar och i vissa fall blivit helt utan ersättning, eller?
  Jag känner till flera fall om är raka motsatsen till dina förskönade berättelser. Men som sagt, vi kan ju välja vad/vilka vi VILL tro på.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-04-19 18:59)
  Som jag svarat dig tidigare så är det definitivt hur man väljer att tolka in den information som finns. Alla löntagare har fått sänkt skatt och många har fått mer än en månadslön extra på år. Ingen försköning, enbart fakta! Den som är arbetslös i dag har rätt till ersättning under begränsad tid, efter det är det andra system som tar över om man inte kan få ett jobb.

 3. S-O S

  Det enda som är viktigt för vissa är att vi fått sänkt skatt, inte var pengarna kommer ifrån.
  Vissa har fått miljoner i sänkt skatt, från vilka?
  Arbetslöshets systemet och sjukvårdssystemet är väl inget ni moderater ska slå er för bröstet för, hur många fler har inta hamnat i Sk ”utanförskap” sen ni tog över?
  En viss insikt i vad ni håller på med tyckar jag att man kan kräva.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-04-19 20:36)
  Vad är det för insikt du saknar? De skattesänknigar vi fått ta del av är inte på bekostnad av någon annan som fått betala. Kallar du det för ett utanförskap att gå från en sjukskrivning in på arbetsmarknaden vet du inte vad ordet står för. Jag tycker det är ett positivt samhälle om vi kan få fler på arbetsmarknaden istället för att bli bortglömda i olika förtidspensions system.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.