Vem röstar vi kvinnor på i höst?

 

 
Ett intressant inlägg på Newsmill. Nu tänker chefsredaktören ta reda på vad vi kvinnor tänker lägga vår röst på i höstens val. Det är lite intressant eftersom kvinnor inte är någon homogen väljargrupp men många kvinnor delar både privata och professionella erfarenheter som kommer att påverka vem de kommer att rösta på i september. Många partier har valt att tona ner kvinnors livsvillkor som en rättvise fråga och det är en spännande ingång. Det är trots allt så att kvinnor som grupp tjänar mindre än män och kvinnor deltidsarbetar i större utsträckning än män. Jag tycker det är väldigt viktigt att vi vågar lyfta en fråga som handlar om kvinnor utan bli placerad på fel sida i en jämställdhets debatt. Det är trots allt år 2010 och vi skulle ha kommit längre i vår debatt om jämställdhet!
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Etiketter:

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Det verkar vara så att i Sverige vill inte männen ha in kvinnor i vissa yreksgruper eftersom man vet att kvinnor får sämre. DVS drar även ned männens löner eftersom de måste stagnera ett tag.

    Men detta har jag redan skrivit om in min blogg för et t tag sedan.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-20 06:44)
    Du har helt rätt och det är bra att frågan lyfts från olika håll. Jag vet att det debatteras kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser och jag är inte riktigt för kvotering men det är svårt att komma sig fram när man aldrig får frågan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.