Vi behövs i Afghanistan!

Ytterliggare en gas attack mot en flickskola i Afghanistan. Detta sker med jämna mellanrum och jag tycker det är fruktansvärt att det fortsätter att hända. Jag blir än mer övertygad om att vår militära närvaro är befogad i landet för att göra allt som går för att bygga upp det egna folket till att stå emot de talibanska militanta styrkorna. Det talar sitt tydliga språk att Afghanistan inte själva kan stå emot krafterna som styr dessa talibaner och därför är det viktigt att vi som omvärld ger ett klart besked att vi inte accepterar ett talibanstyre i något land. Det är viktigt att kvinnor i länder som Afghanistan får hjälp till utbildning eftersom det är kvinnorna som har ett stort ansvar vid återuppbyggnaden av ett land. Jag tycker det är bra att vår alliansregering är klar och tydlig över att Sverige gör ett bra arbete i Afghanistan och att vi ska fortsätta med det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

9 kommentarer

  1. S-O S

    När någon gång har vi lyckats att banka in vett i huvudet på ett folk?
    Däremot har vi via upplysning/utbildning lyckats att förändra ett samhälle.
    Om vi använde de enorma summor denna militära aktion kostar, kunde vi kanske få ett mer stabil och vettig utveckling av det Afganska samhället.
    Dessutom, ska vi verkligen utföra den här tyupen av ärenden åt USA? Dom tog på sig uppdraget och kan därför slutföra det själva.
    Ensamkommande flyktingbarn, varför är det nästan bara män/pojkar som kommer hit? varför inte ägna enerig till att ge kvinnor en chans? De är ju mest utsatta. Ta ur militära med

  2. Hasse

    Som vanligt är du en god företrädare för alla reaktionära krafter i vårt samhälle. Sverige har försökt föra en neutralitetspolitik under 1900-talet, medan man nu i parti och minut ger handräckning åt reaktionära krafter i USA, via militär i Afghanistan. Historien har visat att detta inte är någon lösning på inrikespolitiska problem i länder, utan försämrat ländernas möjligheter att lösa sina problem. Dessutom får vi skattebetalare står för notan. Men med en reaktionär trångsynthet som du uppvisar, finns risken att du kommer att snava på dina egna fötter då ögonen går i kors.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till S-O S (2010-06-13 12:16)
    Att kunna ge utbildning och undervisning till ett land i kris för att hjälpa till med självhjälp är givievis det bästa alternativet. Att i detta fall tro att de talibanska regimen skulle acceptera sådan hjälp till befolkningen är att se lite trångsynt på frågan.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Hasse (2010-06-13 13:00)
    Att vara företrädare för att hjälpa ett land till eget självtyre anser jag vara vår skyldighet. I detta fall har den talibanska regimen totalt försört ett helt land och dess innevånare och jag vill inte se en större spridning i fler länder av månniskosyn som den talibanksa regimen har. Att vara neutral är inte att stoppa huvudet i sanden och vänta på att allt ska passera.

  5. S-O S

    För mig får du tro vad du vill, men kan du ge exempel på vart man fixat något land med militärt våld?
    Sen håller jag med om tallibanerna, men går det att ändra detta folks åsikter med våld?

  6. Hasse

    Att vara neutral innebär inte som du tror att gå USA:s intressen, utan Sverige skall hålla sig utanför konflikter. Dom som är bäst skickade att lösa denna konflikt är afghanerna själva. Men då det finns stormaktspolitiska och ekonomiska intressen inblandade, så brukar man ge sken av att interventionen sker i demokratins syfte. Sedan att det finns naiva och okunniga politiker som sitter lokalt och försvarar detta, visar att dom reaktionära krafterna finns runt om oss. Vilet vi också fick se bevis på under 2:a världskriget. Sverige skall omedelbart ta hem sin militär från alla konfliktzoner.

  7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till S-O S (2010-06-13 16:23)
    Jag är ingen förespråkare av våld och krig. Det finns många exempel på insatser som inte varit lyckade för det drabbade landet. Jag har läst en del om Afghanistan och har vänner som arbetat i landet, tror ändå att i detta fall gör vi mer nytta än skada.

  8. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Hasse (2010-06-13 16:59)
    Att stoppa huvudet i sanden och låta alla andra länder ta ansvar för vår värld är givetvis upp till var och en att tycka. Att som Sverige gör hjälpa till att bygga upp ett land genom att erbjuda skydd så att det inhemska folket kan utbilda sig och bygga upp sitt land tycker jag är att ta ansvar.

  9. Hasse

    Uppenbarligen vill du att vi skall gå USA:s intressen till mötes, men vi döper om det till att vi skall skydda befolkningen. Om du skulle ta dig tid att öppna en historiebok så kommer du att hitta otaliga ex. på det jag säger. Men å andra sidan om du stoppat huvudet i sanden är det svårt att förstå eller se något. Att ta ansvar innebär att hålla neutralitetslinjen och politiskt protestera, eller via FN försöka lösa problemen. Men med din dubbelmoral är väl detta inte tänkbart och med din okunskap om världen skall man väl inte förvänta sig någon bättre förståelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.