Energi en svår fråga!

 

Diskussionerna om beslutet att förnya våra kärnkraftverk som togs i förra veckan  har varit många. Danmark är negativ till Sveriges satsning eftersom det kommer att dumpa elpriserna och enligt dansk expertis också slå undan förutsättningar för alternativ elproduktion i Danmark. Det är en svår fråga oavsett om du är positiv eller negativ till kärnkraft. Det vi har sett i Sverige är att kärnkraften står för nästan hälften av vår elproduktion och många av de förnyelsebara energikällorna har inte den kapaciteten. Jag tycker att vi ska använda så mycket av den förnyelsebara energin vi kan men att säga nej till kärnkraft vore fel. Vi måste tänka långsiktigt i planeringen för att se över energiförsörjningen till vår industri och produktion och samtidigt nå de miljömål som FN satt upp för vårt land.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.