Moderat sjukvård

 

 
Jag har fått många kommentarer om mitt yrkesval och mitt politiska engagemang. Hur kan jag arbeta inom sjukvården och vara Moderat? Jag kan inte låta bli att fundera över vad detta står för. Jag har ett stort intresse av människor och tycker det är otroligt stimulerande när jag ser att det jag gör för mina medmänniskor har en betydelse. Det spelar roll. Varför är den politiska tillhörigheten så viktigt? Är det så att vissa partier har företrädesrätt i vissa frågor? För mig är det personliga engagemanget och trovärdigheten det som betyder något. Jag vill se vård på lika villkor, jag vill att det ska löna sig att utbilda sig, jag vill se fortsatt utveckling av sjukvård i hela Sverige för alla våra medborgare oavsett bostadsort. Det är något som Moderaterna står för och därför arbetar jag inom sjukvården.
 
Elisabeth Björnsdotter (M)
Etiketter:

11 kommentarer

 1. S-O S

  Utveckling? Typ som i Stockholm?
  Ur ett historiskt perspektiv så har väl inte Moderater varit så där medgörlig till att förbättra för Sveriges arbetare, facket var ni emot och anser väl fortfarande facket som ett ”hinder” pensionssystemet var ni emot, den offentliga (ofantliga som vissa inom M kallar den) skall bantas med Moderater i spetsen, + en massa andra reformer. Så ur den synvinkeln så är ditt politiska engagemang lite förbryllande för många.
  Sen undrar jag vad du gör med ditt påstående att utbildning ska löna sig.
  Vad konkret gör du för att leva upp till det?

 2. Bert

  Så äntligen har du börjat fundera! Detta är inte en dag försent. HUr kan en moderat arbeta inom landstinget? Ja du kanske hamnat fel, men börjar förstå detta först nu. En privatisering av vården innebär att du kommer att bli arbetslös, då den privata vården vill ha kompetent folk. Men detta har du fortfarande inte kommit på, utan för fram M:s förträfflighet vad gäller vård och allt annat. Vilket är en häpnadsväckande dumhet för en politiker, men inte förvånande.

 3. S-O S

  Dessutom, jag vet att du har inte, och kommer förmodligen inte att leva upp till ditt påstående att utbildning ska löna sig.
  Du har här chansen att för oss berätta vad du gjort hitentills i den frågan.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-06-24 13:33)
  Jag har svårt att förstå din negativa attityd, att hela tiden se bakåt bygger ingen framtid. Att ha olika parter på en arbetsmarknaden leder till utveckling och det är positivt. Att utbildning ska löna sig är något alla är överens om och det är grunden till en arbetsmarknad. Det finns mycket att göra och det är viktigt för mig.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Bert (2010-06-24 21:07)
  Jag är förvånad att du läser min blogg då du så tydligt utrycker din negativa inställning till mig. Att du dessutom kan ha åsikter om min komptenens är ännu mer förbryllande. Att tro att (M) bara vill ha privat sjukvård är något du total har missförstått. Att blunda för att konkurrens är något stimulerande för alla verksamheter är trist. Vi har en bra sjukvård i Sverige och det ska vi vara stolta över.

 6. Bert

  Det är mycket smörja som skrivs, men i en del av denna finns inlindade påståenden som är helt osanna. Vilket gör att man hejdar sig då man läser inläggen på din blogg. Man kan skriva som att folk vore okunniga och lättledda, men då gäller det att vara skickligare. Vad gäller konkurrens har jag inte sett mycket som varit bra, undantaget dom som har pengar i plånboken. Vad gäller kompetensen kan man ex. utläsa mycket av de skrivna och gjorda tolkningar av detta, vilket gör det svårt att höja dig till skyarna. Att du har tid att skriva, när du skall klara det jobb du har!

 7. Bert

  Troligen använder du också arbetstid till politiskt arbete. När du pratar om monopol visar det att du inte har en aning om vad detta är. Den fria konkurrensen har lett till stora företagsmonopol, vilket du knappast kan förneka. Så enkelspårig får nog stå för dig själv, samt okunning om det du bloggar om. Statlig styrning har varit ett måste för att upprätthålla den fria konkurrensen. Men uppenbarligen vill du skapa monopol utan att själv förstå detta. Men så går det när man pratar om det man inte förstår. Kanske det vore bättre att använda sin fritid till att sätta sig in i saker!

 8. Bert

  Då vet du att jag har rätt vad gäller den fria konkurrensen och de stora företagsmonopolen eller blundar du fortfarande för detta? Jag håller med om att det är bra att vi är olika, för jag förstår saker och kan förklara dom för dig. Att vara kritisk istället för negativ innebär inte något förrödande för vår utveckling, men att vara blind för samhället och utge sig som politiker är däremot förrödande förutvecklingen. Alla dessa stora företagsmonopol har aldrig bidragit med något poisitivt för samhället, utan skapat en större rovgirighet efter resurser. TYvärr är pol. somförsvarar detta parias.

 9. Sosse

  Bert! Jag har aldrig varit med om en så otrevlig och synisk människa som du, att du och Elisabeth har olika syn och åsikter på samhällsbyggande har vi alla förstått men tagga ner dig lite så kanske du vinner respekt av oss som läser dina påhopp. Som sosse så håller jag inte med vad Elisabeth skriver och tycker…..men jag har den fostran som gör att jag bemöter oliktänkande med respekt och vanlig hövlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.