Bra som kan bli bättre

 

Kampanj i Vännäs. Marknadsdagar med mycket människor i omlopp och ett väder som uppmuntrar till uteaktiviteter. Det är förvånansvärt många människor som är intresserade av att stanna till och prata och som inte bara är ute för att gör fynd i alla marknadsstånd. Flera av de som stannade till hade frågor kring sjukförsäkringen och hade åsikter om den förändring som alliansen genomfört. Klart är att den regeländring som gjorts har medfört att många kommit tillbaka på arbetsmarknaden och det är positivt. Det finns även en annan sida och det är människor som hamnat i kläm och trots stora problem blivit ifrågasatta och blivit utan ersättning. Det är givetvis inte bra och de nya reglerna har förändrats och det återstår ännu innan det är helt genomfört. Vi har en bra trygghetsförsäkring men den kan bli än bättre.
 
Elisabeth Björnsdotter (M)  
Etiketter:

9 kommentarer

  1. Hasse

    Vad är det som skulle kunna bli bättre? Ännu fler utslagna från arbetsmarknaden, ännu fler utförsäkrade, ännu fler misstrodda av Försäkringskassan osv. Större försämringar i sjukförsäkringen. Är det dessa förbättringar du menar. Varför inte helt privatisera sjukvården? Ta bort alla socialbidrag? Detta vore enastående förbättringar i moderaternas Sverige. Privatisera alla skolor och offentliga inrättningar. Minska lönerna med 50% och återinför fattigstugan för äldre. Jag förstår att det är dessa förbättringar du menar inför en ny mandatperiod skall genomföras i vårt land av alliansen.

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Hasse (2010-07-12 08:58)
    Trist syn du har på Sveriges välfärdssystem. Vi har jämfört med många andra länder en stor trygghet och det ska vi förbättra ännu mer. Om du vill se ett annat Sverige är det upp till dig.

  3. Vi unga saknar jobb

    Jan Nilsson(M) säger om Littorin; …”men lusten att grundligt krossa personer är mycket allvarligt för demokratin”.

    Som du skriver är det inte bara Littorin som kommit i kläm. Jag håller med dig, att ”det är människor som hamnat i kläm och trots stora problem blivit ifrågasatta och blivit utan ersättning”. De har också blivit krossade.

  4. Hasse

    Är moderaternas Sverige en trist syn på det välfärdssystem vi har idag. Sveriges välfärdssystem har försämrats på ett avsevärt sätt de senaste fyra åren, även jämfört med länderna inom EU. Förbättra ännu mer, innebär det samma utveckling som vi haft under dom sista fyra åren. I så fall kommer vi snart att ha det sämsta välfärdssystemet inom hela EU. Bortsett från dom som redan har mycket i plånboken och tjänar ännu mer på fortsatta skattesänkningar.

  5. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Vi unga saknar jobb (2010-07-12 17:09)
    Det är lika illa oavsett vem som kommer i kläm. Att hitta lösningar till de personer som drabbats av förändringar i vår sjukförsäkring är väldigt viktigt.

  6. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Hasse (2010-07-12 22:06)
    Du läser inte vad jag skriver men hur som helst så tycker jag att vårt välfärdsystem är bra men det finns förbättringsområden. De jobbskatteavdrag som genomförts har gett många människor mer i plånboken.

  7. Hasse

    Jag läser precis vad du skriver dvs. en fortsatt rasering av välfärdssystemet om alliansen vinner valet. För dom som får mer pengar i plånboken pga. av skattesänkningarna är höginkomsttagarna och dom går det ändå ingen nöd på oberoende vilket välfärdssystem vi har. Är ett förbättringsområde att privata försäkringar får ta över trygghetssystemen för den stora allmänheten, där ännu tydligare kommer att avspeglas vad varje person har för resurser. Framtiden innbär att klassklyftorna kommer ytterligare att ökas, med den politik du förespråkar.

  8. Hasse

    Det är svårt att få en blind till att se. Du blundar tyvärr för den verklighet många lever i idag pga. den politik som förts under de senaste åren. Dessutom tror jag inte du förstår eller vill förstå vad detta innebär, men det kanske är enklast att se på samhället utifrån denna utgångspunkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.