Att måla eller putsa fönster!

En liten kort notis i Svenska Dagbladet berättar att vi i Sverige köper hushållsnära tjänster för 190 miljoner kronor i månaden. Det har inneburit att antalet företag som tillhandahåller sådana tjänster har fördubblats från 5000 företag till 11 400 st. Det är betydligt mer vanligt att de som bor i våra storstäder använder sig av hushållsnära tjänster men det har skett en ökning på många håll i övriga Sverige också. Det är en intressant diskussion som är och har varit kring RUT-avdragets vara eller icke vara. Jag har svårt att se skillnaden mellan att tillåtas göra skatteavdrag för att måla ett eller att putsa fönster på samma hus.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

19 kommentarer

 1. Hasse

  Hur du än vrider och vänder på detta är det ett faktum att företagen och hantverkarna har höjt priserna på sina tjänster. Så det hushållen skulle gynnas av går direkt ner i fickorna dom firmor som utför arbetena. Vad har man då vunnit? Egentligen ingenting, utom att blåsa hushållen och få dom att tro, att man skulle tjäna något på detta. Dom som genomskådar detta, kommer att göra upp svart med hantverkaren, vilket får konskekvensen att staten ingenting tjänar på detta i skatteintäkter. Detta är moderatsverige eller det ”nya bluff Sverige” som skapats under de sista fyra åren.

 2. Nisse

  Jo du Hasse, du är den borne socialisten. Då borgare gör vad socialisterna redan gjort då är det inte bra. Rot är bra (S) men Rut (M) är dåligt, eftersom det pressar upp priserna på samma sätt som Rot. Artikeln väntade sig ett svar från dig om varför Rut inte är bra medan Rot är toppen. Du är säker välkommen att göra ett nytt försök. Det ”gamla bluff Sverige” som skapats socialisterna var nog inte bättre.

 3. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Hasse (2010-07-22 09:26)
  Jag tycker att VK hade en bra redovisning i dagens tidning om RUT avdrag. Att stå för ett bluff samhälle när man gör svarta jobb vita har jag svårt att förstå. Att trissa upp priserna med en vit konkurrens utsatt marknad har jag också svårt att se. Däremot om alla jobbar svart och vi saknar konkurrens kan priserna stiga obehindrat

 4. S-O S

  Men herregud människa, tänka fritt? På vilket sätt anser du dig friare än andra?
  Vad är det som är det nya i er politik?
  Vilken av era fyra/fem senaste pariledare har INTE skrikit om ”för höga skatter”?
  Bhoman, Uffe, Bildt, xxx (kommer inte på vad karlen heter) Reinfelt, alla med samma budskap SÄNK SKATTEN!! Vart är det nya som ni så gärna vill framhäva?

 5. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-07-23 22:32)
  Förstår inte var du vill komma, du blandar flera olika saker, vad vill du ha sagt.
  Att tänka fritt har jag skrivit tidigare och det syftar jag på att oavsett vilket parti man röstar på så tycker jag att man ska ha tänkt efter innan man röstar och inte rösta utan att tänka efter.

 6. Hasse

  Det är uppenbarligen inte mycket du ser eller vill se! Är det inte ett bluff samhälle som skapats när entreprenörerna kan med hjälp av detta trissa upp priserna till orimliga nivåer, samtidigt som M sänker skatten för dessa. Detta är att lura och försöka mnipulera folk till att tro saker om M och alliansregeringen som inte stämmer vid en närmare granskning. Syftet är alltid att de rika skall bli rikare, när har du och ditt parti tänkt på något annat sätt. Men uppenbarligen har man dom inom de egna leden som inte hellre förstått detta, utan basunerar ut en massa politiska bluffar.

 7. Ann-Louise

  Hasse, varför gör du och dina socialistvänner skillnad på ROT och RUT? Beror det på att ni inte unnar kvinnor (som givetvis gynnas mer av RUT) samma förmåner som män? Svara ärligt istället för att tramsa på om höjda priser m.m.!

 8. Hasse

  Ann-louise uppenbarligen förstår du inte vad jag kommenterar, utan vill dra in något feministtrams istället. Du borde istället undersöka vad RUT men även ROT inneburit för vad entreprenörerna kunnat tjäna på detta, utan att rimligen också beskattas för motsvarande. Det handlar inte om kvinnor och män, utan det handlar om socioekonomiska skillnader som gjorts och blivit allt tydligare. Men fortsätt och lev i din kvasivärld där det handlar om könsskillnader.

 9. Hasse

  Nisse kan du verkligen läsa?? Var har jag sagt något om ROT? Det är samma effekt på båda oberoende av regering. Skillanden är att alliansregeringen sänkt skatterna, vilket gör att entreprenörerna tjänar klart mera än tidigare. det är dom som erhållit alla fördelar och tjänat på dessa båda reformer, inte vi som köper dessa tjänster. Dessutom har skattesänkningarna inneburit att det är höginkomsttagare som i flertal utnyttjar dessa tjänster spec. RUT. Så om Du stavar dig fram kanske du klarar av att läsa och förstå det jag skrivit.

 10. S-O S

  Jo, jag vill veta vad som är nytt i eran politik?
  Ni driver ju utvecklingen bakåt, men säger att det rör sig om ”nytänk och en modern politik” Ren lögn!
  Att tänka, vad är det som säger att du kan tänka mer fritt än en sosse? Du vill framstå som en fritänkande människa och uppmanar andra att tänka efter.
  Du, jag önskar dig det samma. Det enda parti som försökt föra en modrern och nyskapande politik var S under seklets början. Erat nytänk vrider oss tillbaka till seklets början, hoppas du kommer att upptäcka det någon gång.

 11. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-07-25 13:30)
  Att uppmana till att tänka efter är i min mening att förstå var man lägger sin röst inte lyssna på andra eller blint rösta på ett parti bara för att man alltid gjort så. Jag har aldrig påstått att jag är mer fri tänkande än någon annan, det är upp till var och en att ta ansvar för.

 12. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Hasse (2010-07-24 21:02)
  Ett samhälle där svarta jobb blir vita och där du kan få konkurrens mellan företag leder till att priserna pressas. Att ha en marknad där allt sker utan redovisning och under bordet leder däremot till helt fri pris sättning.

 13. Nisse

  Hördu du Hasse, du klarade inte läsförståelseprovet. Artikeln som du kommenterade avsåg skillnaden mellan RUT och ROT. Socialisterna vill avskaffa RUT och behålla ROT. Läs om artikeln och återkom med en bättre kommentar.

 14. Hasse

  Nisse! Uppenbarligen hade jag rätt, du kan inte läsa och därför är det svårt för dig att förstå vad jag säger. Både RUT och ROT har samma tankegång, oberoende av parti. Däremot är det skillnad hur entreprenören beskattas med den regering som suttit de senaste fyra åren. För du kan väl inte förneka att priserna höjts och vilka det är som höjt dessa. Dessutom utnyttjas RUT av dom som tjänat mest på skattesänkningarna. Om du påstår något annat oberoende av artikeln, så har du ingen koll på läget.

 15. Nisse

  Hasse, skärpning! Apropå läsförståelsen så kommer här lite hjälp. Artikeln utmynnar i en undring kring varför socialisterna vill ha bort RUT men låta ROT vara kvar. Enligt Hasse har RUT och ROT samma tankegång. Däremot är det skillnad i entreprenörens beskattning (?), priserna har höjts och även de som tjänar mest använder RUT.
  Alltså borde RUT och ROT bort. Men det är väl inte det han menar innerst inne.
  Det dunkelt tänkta är det dunkelt skrivna.
  Det vore bättre om Hasse sa att hans parti vill ha bort RUT och det tycker han är rätt.
  Med detta avslutar jag mina inlägg om RUT och ROT.

 16. Hasse

  Nisse du förstår uppenbarligen inte vanlig svenska och vill dra dina egna slutsatser oberoende vad som skrivs. Att du gör tolkningar av det du inte klarar av att läsa eller förstå gör det hela bara värre eller påstår du att den beskrivning jag ger inte stämmer med verkligheten. Du bör läsa om mitt inlägg ett par gånger och dessutom inte dra slutsatser att jag skulle sympatisera med ett parti som S. Det är bra tt du avslutar din diskussion, då du hittills inte förstått vad som skrivits.

 17. Leslaw

  Det är så att jag nu har bytt fönster och det är jag så glad över. Nu har jag Pvc fönster (www.lbtm.se) och det är verkligen ett bra val känner jag. Dessa fönster satte punkt för vår renovering som vi utfört och det känns nu toppen att kunna komma hem till ett boende som är precis så som vi vill ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.