Två sidor av myntet!

 

En undersökning visar att nästan var fjärde Folktandvård har försvunnit under de senaste åren. Nu höjs röster för att detta kommer att leda till att vi på sikt får en sämre tandhälsa i vårt land. Det är främst på landsbygden som de flesta Folktandvårds kliniker försvunnit och där tror man att långa avstånd kommer att leda till att vi som bor på landsbygden inte åker till tandläkaren. Den andra sidan av ”förstå sig påare” påstår tvärtom att avstånd inte har någon betydelse för vår tandhälsa, det är mer socioekonomiska faktorer som påverkar vår tandhälsa.
Jag tycker det är spännande när ett påstående presenteras och slutsatsen blir hängande i luften och lämnar oss lika ovetande som innan, tydligt är att det finns två sidor på allt!

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

7 kommentarer

 1. S-O S

  Jaha, ytterligare ett försök att smita undan vad du egentligen menar.
  En hävdar att det beror på avregleringen, du menar att det finns andra orsaker, men berätta då vilka dom är? Varför så blyg? Sjung ut………

 2. Hasse

  Självklart är det socioekonomiska faktorer som främst påverkar tandhälsan hos folk. Många har idag inte råd att gå till tandläkaren pga. den höga taxan. Detta slår tillbaka på vilka grupper som har sämst tandhälsa. Ännu ett exempel på hur man vridit utvecklingen i Sverige flera varv tillbaka för väldigt många, undantaget höginkomsttagarna. Men eftersom både S och M kör samma skitpolitik så lär inte tandhälsan förbättras efter nästa val, utan istället för väl några kreativa och företagsamma moderater börja massproducera löständer. Förhoppningsvis blir vissa politiker mindre talföra.

 3. S-O S

  ”Läs ordentligt”, men de samma.
  Herkules säger att det beror på avregleringen, du sägar nåt annat…………..va då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.