Norge-Sverige

 

Som jag skrivit tidigare var jag i Tärnaby och kampanjade i lördags och träffade väldigt mycket människor, eftersom det inte finns så många bofasta i Tärnaby innebar det att väldigt många turister var i farten. Det var mycket norska turister på besök. Många var intresserade av att diskutera och vi hittade några intressanta skillnader. Enligt de turister jag träffade så är Norge inte alls så jämlikt inom politiken som vi är i Sverige, de berättade att de i norra delen av Norge kanske hade en 80-20 representation medan vi i Västerbotten nästan är jämlikt fördelade. De norska turisterna var också väldigt imponerade över vår barnomsorg och vår skola. Att få varm mat serverad i skolan är inte en självklarhet i Norge. Vi tycker att vi bor så nära men det finns många stora skillnader.
Elisabeth Björnsdotter (M)
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Hasse

    Det var en bra Norge-historia! Vilket u-land vi gränsar mot även om du också borde ha upptäckt att levnadsstandarden är betydligt högre i detta land än vårt eget. Som du också inte vet så går man efter kompetens inom politiken i Norge, vilket man inte gör i Sverige utan tramsar om varannan kvinna. Varför skulle några norska turister vara imponerade över vår barnomsorg och skola, efter vad som hänt sista årtiondet. Uppenbarligen var dom påverkade av billig svensk sprit.

  2. Hasse

    Jag har ingen negativ syn på vårt grannland, utan Norge är ett land som visat på hur man kan skapa en ekonomisk utveckling och en rättvis fördelning. Det är din nedlåtande ton på Norge som jag reagerar på. Man har en bra barnomsorg och skola i Norge och knappast något att lära från Sverige. Men Du är somAstrid Lindgrens karaktär ”Krösa-maja” när du gör inlägg på bloggen. Se och lär av Norge istället för att vara lönndryg och nedlåtande.

  3. Hasse

    Vari består min negativa syn på vårt grannland? Uppenbarligen har du inte läst kommentaren eller inte förstått denna. Norge är det land som utvecklats mest under dom senaste årtiondena. Vad skulle dom kunna lära av oss? Varför skulle dom vilja lära sig hur man socialt nedrustar ett samhälle? Norge är tvärtom ett föredöme i Skandinavien tillsammans med Finland. Moderatsverige är det knappast någon av dessa som en vill ta med tång i. Du förstår inte ens vad du läser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.