Positiva siffror!

 

Positiva siffror mitt i sommaren. Jag har tidigare skrivit inlägg om den antibiotika användningen vi har i Sverige och som är betydligt större i många delar av länderna runt omkring oss. Vi har en återhållsamhet mot antibiotika i Sverige och det visar nya siffror från den nationella grupp som står för riktlinjer och statistik inom detta område. Vi har minskat försäljningen med två procent i Sverige och det ser jag som en positiv siffra. Jag upplever att många i vårt land har förstått att man inte behöver äta antibiotika mot allt och att antibiotika inte biter på alla sjukdomar och att du faktiskt blir frisk ändå.    

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

4 kommentarer

 1. perspektiv på saker å ting

  Framförallt har läkare förstått att inte skriva ut antibiotika i tid och otid, innan man gjort en odling. Många människor har stor tilltro till läkare och har mer än en gång ätit antibiotika i onödan.

 2. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till perspektiv på saker å ting (2010-07-28 17:02)
  Du har helt rätt i det,och det kan ligga något i att många människor som har en stor tilltro till antibiotika och tycker inte man får en bra behandling av sin doktor om man inte får antibiotika. Det är givetvis upp till varje läkare att vara restriktiv och vi har nått en bit på vägen mot det målet.

 3. perspektiv på saker å ting

  Jaa, alltför länge har människor trott att medicinen är allenagörande för tillfriskning. Och vad beror det på? kan jag ju undra retoriskt? Jo, för att läkare alltför lättvindligt skriver ut medicin. Men menar du att läkare skriver ut antibiotika mot bättre vetande? för att patienten vill ha det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.