Vilken dag i Lycksele!

Vilken dag på hemmaplan i Lycksele.  Så många intresserade och positiva människor. Vädret var inte det allra bästa men vi fick inget regn på oss i alla fall. Det var kanske vädret som var en bidragande orsak till att det var så mycket folk i farten i går. Torget i Lycksele myllrade av människor och det var roligt att bara titta på alla . Vi stod mitt på Torget och kampanjade och pratade . Många av de vi pratade med var oroliga över Lycksele Lasaretts framtid och vad som skulle hända med vårt inland om vi förlorade akutsjukvården. En väldigt viktig fråga för alla oss som bor här och inte minst en viktig symbol för att få människor att flytta hit. Ingen väljer frivilligt en ort där man har sjukhus på långt avstånd. Andra frågor som var uppe till diskussion var givetvis finanspolitken i Sverige där jag fick medhåll från flera av röd/gröna väljare att vi har en duktig finansminister

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Och Nilsson tuggar kola allt vad han hinner på första bilden. *S*
  Vi har aldrig varit i Lycksele under Motorveckan förr. Överraskad över folkmängden. Roligt också med de som bytt block och inte längre oreflekterat tror att empatin endast finns på en sida.

 2. Conny Forsström

  Kan inte låta bli att kommentera? Vad säger att det nu finns empati på högersidan? Alla minns vi arbetslinjen som innebar familjesplittring och otaliga utförsäkrade sjuka. En bekant till mig riskerar att få gå från sin lägenhet vid högervinst i valet då hon blir utförsäkrad trots att hon är sjuk. Så att empati finns på högersidan, säg det till min bekant.

 3. Hasse

  Om empati betyder krasshet så är uttalandet korrekt. För inom M så finns inte detta ord. Med den förda politiken blir också detta uppenbart. Jag antar att det var många pensionärer som hade en del synpunkter om eran politik, för det motorburna folket lär knappast ha varit intresserad av eran politik. Men uppenbarligen vill man höra det man hört, det övriga har man inte hört. Vilket gör att alla som ni mötte var positiva.

 4. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Conny Forsström (2010-07-30 12:37)
  Du vet likaväl som jag att det har blivit förändringar i sjukförsäkringen och att ingen blir utförsäkrad utan omförsäkrad i dag. Är du sjuk har du rätt till sjukförsäkring. Har du däremot en arbetsförmåga är det väl bättre om du kan bidra efter din förmåga på ett arbete.

 5. Hasse

  Dom löntagare som är arbetslösa har dom också fått det bättre? Har pensionärerna fått det bättre då niu sänker pensionen. Har löntagarna fått det bättre då priserna stigit under delar av perioden och effekterna av skattesänkningarna helt försvunnit. Du drar ju själv alla över en kam, så varförkan andra inte göra det. Dessutom förstod du som vanligt inte poängerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.