Våga antäll våra unga!

 

Jag har i flera inlägg tagit upp problemet med ungdomsarbetslösheten i vårt land. En av åtgärderna som vår alliansregering har infört är att sänka arbetsgivaravgiften till de arbetsgivare som anställer ungdomar under 26 år. Det har visat sig att det inte fått den stora effekt som var tänkt och jag tror inte det beror på att det är ett dåligt förslag eller att arbetsgivare inte vill anställa unga människor utan jag tror att en av de stora anledningarna är rädslan under och efter vår finanskris att dra på sig extra kostnader som arbetsgivare. Att som de röd/gröna nu föreslår att ta bort den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar innebär för en arbetsgivare med 4-5 anställda under 26 år en ökad kostnad på 100 000 kronor per år. Det kommer definitivt inte att minska ungdomsarbetslösheten.
 Elisabeth Björnsdotter (M)
 
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Maja Larsson

    Tyvärr är det så att många unga idag kommer från skolan utan respekt för disciplinen det krävs för att arbeta. Och respekten inför att vara vuxen och göra ett ordentligt arbete. Och jag är inte ens en gammal stöt som säger det.

  2. hasse

    Först måste man sätta sig in i orsakerna bakom ungdomsarbetslösheten för att kunna hitta lämpliga åtgärder. M gör som strutsen sticker huvudet i sanden och inför sänkta arbetsgivaravgifter som inte medfört någon förändring, bortsett att man signalerat om att ytterligare införa åtgärder som gynnar arbetsgivaren. Det är klädsamt att du insett denna dumhet. Det krävs mer långsiktiga åtgärder för att komma tillrätta med detta. Men M fortsätter att genomföra olika förslag som snarare försämrar förhållandena och omöjliggör lösningar för ungdomar att komma ut på arbetsmarkanden.

  3. Krister Klermalm

    Det behövs dem rätta verktygen för att komma åt ungdomsarbetslösheten.
    -Ökat respekt ifrån vuxna och öppna ungdomarnas kunnande.
    -Skolan är mer ansppassad åt arbetslivet.
    -De som inte har verktygen ska få sådana på skolan, bibliotek, AF mfl.
    -Flexiblare trygghetsförsäkring som inte ställer någon i ekonomisk trångmål.
    -Ohyfsade arbetsgivare stävjas som nyttjar ungdomen och försvårare ens ekonomi.
    -Öka värdet att göra rättfärdig för sig och ordentligt jobb hos myndigheterna.

  4. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Maja Larsson (2010-08-17 08:18)
    Givetvis kan man inte dra alla ungdomar över en kam men du har helt rätt att det saknas respekt hos många. Skolan tillsammans med vi vuxna har ett stort ansvar att ”utbilda” våra ungdomar vad det innebär att bli vuxen och vilka krav som ställs på oss alla för att vi ska fungera tillsammans i vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.