Kampanj i Umeå !

Mitt i veckan kampanj i Umeå, Vi har fått ett alldelens nytt material från Moderatkvinnorna och det känns bra att få ta en diskussion kring det aktuella ämnet angående Mäns våld mot kvinnor. Varannan vecka dör en kvinna på grund av dödligt våld. Mer än hälften av dem dödas av en man som de har eller haft en nära relation till. Under 2008 anmäldes drygt 28 000 brott av misshandel mot kvinnor, 15 år och uppåt. Mörkertalet är dessutom fortfarande stort. I dag lever ungefär 10 000 personer med skyddad identitet. Skälen domineras av familjevåld. Det är ett allvarligt problem i vårt samhälle och jag är tacksam över att antalet poliser har ökat, att vi har förändrat straffskalan för våldsbrott, att vi förändrat anmälan om misshandel och våldtäkt så att det blivit svårare för kvinnan att ta tillbaka en gjord anmälan bara för att hon är rädd för represalier.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.