Lycksele i stora rubriker!

 

Moderaterna vill sälja Lycksele Lasarett, vilken rubrik! Alla läsare som sett rubriken i VK och VF i dag blir säkert fundersamma.  En väldigt olycklig formulering eftersom det inte är med sanningen överensstämmande.  Jag sitter i landstingsfullmäktige som ledamot har jag varit med och tagit fram det val dokument som Alliansen inom landstinget går ut med och där har vi varit tydliga med att vi vill ha ett akutsjukhus med all verksamhet kvar i Lycksele och det innebär BB/Förlossning och akutsjukvård. Det vi däremot har skrivit är att vi vill se över möjligheterna till att lägga ut viss verksamhet på alternativa driftsformer. Det är en stor skillnad att se över möjligheter till alternativ drift inom vissa verksamheter till att sälja Lycksele Lasarett. Vi ska ha en gemensam offentlig finansiering av vår sjukvård som ska vara tillgänglig för alla i vårt län.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

10 kommentarer

 1. S-O S

  Ditt motsägelsefulla sätt fortsätter.
  Om ni INTE vill sälja ut lasarettet, varför ska ni då ”undersöka” något ni egentligen INTE vill genomföra?
  Vem betalar den undersökningen?

 2. landstingsanställd

  Bra komentar S-OS.
  Det var som jag alltid haft känningar om Högern vill sälja ut oss anställda i Lycksele.

 3. Isak

  Efter det att Moderaterna och Elisabetth Björnsdotter åkt
  runt hela Västerbotten och propagerat för privatisering av
  sin egna arbetsplats. Så påstår hon idag att det är VF
  och VK som har missuppfattat frågan. Med stor sannolikhet
  så är det någon som har planterat frågan för att få ytter-
  liggare publicitet. Intressant är att Alliansen inte har
  ställt några villkor för Lasarettets fortsatta drift i
  framtiden. Men att en chef åker runt och baktalar sin
  arbetsgivare är exempellöst och oanständigt.

 4. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Isak (2010-08-26 23:18)
  Intressant att du följt mitt kampanjande. Den (s) styrda majoriteten i landstinget har ett flertal tillfällen höjt skatten för att klara av att driva vårt landsting, trots det har vi ett stort underskott i ekonomin.De har hotat med nedläggning av Lycksele lasarett många gånger. Jag vill att vi ska ha en offentligt finansierad sjukvård.Jag vill ha ett lasarett med akutsjukvård i Lycksele Att sedan se om alternativa driftsformer inom lämpliga områden kan gynna det ekonomiska och skapa fler arbetstillfällen är något positivt.

 5. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-08-26 19:27)
  (s) har velat lägga ned Lycksele Lasarett flera gånger, jag vill ha ett akutsjukhus i Lycksele med BB/Förlossning och akutsjukvård. Det ska vara offentligt finansierat för att alla ska ha rätt till sjukvård.Att se om vissa verksamheter kan drivas i alternativa driftsfromer för att skapa ekonomi, fler arbetstillfällen och en konkurrens är positivt för inlandet.

 6. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till landstingsanställd (2010-08-26 21:15)
  Vem har velat lägga ned Lycksele Lasarett? Den (s) styrda majoriteten har försökt flera gånger. Jag har själv anordnat ett demonstrationståg för att behålla BB/Förlossning då (s) ville lägga ned. Jag skulle vara mer orolig för ett fortsatt (s) styre än att (M) vill se om vi kan prova vissa verksamheter i alternativa driftsformer.

 7. Håkan

  Mycket kloka inlägg och kommentarer från dig. Stå på dig, det är många som stöder dina ideer. I övrigt tycker jag det
  är dags att skrota landstiget. Sjukvård skall vara lika
  oberoende var du bor i Sverige.

 8. S-O S

  Så ni, Håkan, Elisabeth och eventullt flera, tror på att lösningen heter privatisering?
  Sågen lades ner, trots att vi bor med råvaran runt hörnet, Assa Stenmans lades ner, trots att den industrin gick med vinst, Ytbehandlarna lades ner, trots vinst.
  Hur länge kan man driva Lycksele Lasatett med vinst?
  Att man borde se över Landstinget håller jag med om, men att privatisera löser inte inlandets sjukvårdsproblem.
  Förstatliga Universitetssjukhusen, gör mindre lasarett som vårt i Lycksele, till en kommunal angelägenhet, då blir det upp till oss i Lycksele att se till driften. Oberoende = 100%

 9. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-08-27 21:19)
  Att se om vissa verksamheter inom landtsinget kan drivas bättre, mer ekonomiskt genom andra driftsformer är inte som du påstår att privatsisera. Att som man gjort med ögonkliniken i Lycksele och Skellefteå startat en intraprenad har visat sig vara positivt för alla. Det är trist när idelogin sätter gränser och inte man kan se möjilgheter i att få en bättre sjukvård för alla Västerbottningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.