Vädret lockade ut Lyckseleborna!

Vi hade bett om vackert väder och fick ett halvt löft uppfyllt, det regnade inte och var inte SÅ kallt! Moderaterna björd på kaffe och tårta på Torget och det locakde många människor att stanna till, dricka kaffe och prata en stund. Jag pratade med en kille som var aktiv inom det röd/gröna blocket och han berättade att han blivit så tveksam inför den politik som hans egna presenterar. Han vill ha skattefinansierad skola,vård,omsorg, precis som alla andra partier vill ha. det som skiljer är att han vill få välja själv, där går det inte ihop med vad de röd/gröna vill. Det är klokt att ifrågasätta sig själv och kanske komma underfund med att jag måste ändra mitt sätt att rösta.

Jag träffade även en kvinna som varit sjukskriven många år och som nu står inför valet att bli sjukpensionär eller återgå till heltidsarbete. Det är inte bra när reglerna inom vårt system tolkas olika och människor hamnar i kläm. Denna kvinna är nöjd att hon klarar av att arbeta 50% och då måste det vara där vi ska utgå ifrån.

Vårt kommunalråd Christer Rönnlund hade köks tjänst i dag!

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Joakim von Anka

  Läste i Aftonbladet i torsdags, om en sjukskriven moderat politiker som var polis till yrket,som hoppat av sin uppdrag pga, den moderata sjukförsäkrings politiken, som innebär att ni tydligen tror att folk blir friskare med lägre ersättning. Retoriken är att det finns tydligen en vandring från moderaterna till de röd/gröna också. För övrigt så tycker jag att du i bland har lite väl naiva åsikter, lite som publik frieri för att ta en plats i riksdagen, hoppas att det är värt priset att ”sälja sig själv”.

 2. Joakim von Anka

  Ja, dagens SIFO mätning visar att M har ett övertag, men det är kanske pga, individualiseringen i samhället. Dom flesta svenskar har ju arbete eller pension så deras inkomster är tryggade, jag tror på en solidarisk fördelnings politik att vi ska värna om de svaga i samhället, sjuka och handikappade. Således är det väl så att ni förespråkar att man ska vara arbetsför och frisk?men vad händer med dom som kommer i kläm där? På det hela taget kan vi väl bli sjuka eller arbetslösa, ska vi vara vår egen lyckas smed då, kanske du själv får damma av overallen och sätta dig bakom lastbilsratten en dag.

 3. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Joakim von Anka (2010-08-29 10:17)
  Jag träffar mycket människor när jag är ute och kampanjar och lyssnar på deras berättelser och åsikter. Om du tycker det är naivt att redogöra för hur verkligheten ser ut så är det trist. Att det finns människor som kommit i kläm i sjukförsäkringssystemet är också trist, det är ibland svårt när det ges tolkningsutrymme i de skrivna regler som finns. Jag högaktar människor som vågar förändra sitt sätt att tänka och inte rösta på ett parti bara för att man alltid gjort det. Livet förändras likadant gör politiken då bör ockå jag kunna förändras.

 4. Joakim von Anka

  Politiken, eller andemeningen är väl densamma även om ni kallar er ny nya Moderaterna /sk ”nya arbetar partiet”. Hur tar man enl dig hand om välfärden med sänkta skatter och 33000 tusen fler arbetslösa än i fjol ( enl SCB).? Och till sist vill jag säga byt ut dina uttjatade och upprepande trist och spännande i var och varannan mening, kan du inte gå en retorik kurs kanske!

 5. Hasse

  Jag undrar vad ni hade blandat i kaffet när du refererar till några du träffat. Kvinnan som väljer mellan att bli sjukpensionär eller återgå till heltidsarbete, har inte så mycket att välja på ekonomiskt. När krämporna dessutom sätter in efter arbetet har hon ju privata apotek att tillgå, för att få något smärtstillande. Annars blir hon ekonomiskt ruinerad av det parti som styrt den ekonomiska politiken de senaste fyra åren. Är nästa steg istället för kaffet ni bjöd på, att privatisera systembolaget. Vilket då blir ett alternativ som smärtstillande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.