Inga besparingar före valet!

 

Vår styrande (s) majoritet ville inte lägga en budget för 2011 i våras. Man hade som förklaring att det skulle var val i september och man ville vänta tills efter valet innan man presenterade en budget. Vad ger det för signaler till oss som bor i Västerbotten? För mig är det rätt uppenbart att man har stora omfattande planer som inte vi kommer att uppleva som positivt. Man är från den styrande (s) majoriteten rädd att förlora det stundande valet om man presenterar en budget. Nu gör man likadant igen, vi får inga direktiv om besparingar före valet och den stora prioriterings process som alla i landstinget ska göra ska också starta efter valet. Hur kan man rösta på ett parti som inte kan tala klar språk och som inte vill presentera vad man vill göra.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

  1. werno

    På ett sånt parti kan man självklart inte rösta. Taktik och rädsla pråglar S och vänstervännerna tors ingte säga sanningen och med den möta väljarna.

  2. Tur för dig...

    …att du i stället för att sköta ditt jobb kan vara ute och kritisera din arbetsgivare.

    Tyvärr sitter allt för många landstingsanställda och bevakar sina intressen i landstingspolitiken. Detsamma gäller tyvärr även i kommunerna.

    Ni i alliansen vill verkar ju inte ha verksamhetsansvar utan bara sitta och fördela gemensamma resurser till bolag. Hur ni får detta till verksamhet efter behov förstår i alla fall inte jag.

    Alla partier har ett valmanifest som beskriver viljan med landstingspolitiken.

    Utifrån att ha läst dessa är en sak i alla fall säker, ni ”alliansare” får inte min röst.

  3. werno

    Till tur för dig…
    VAd angav S-manifestet 2006?. Vad har upfyllts av detta? Nej v-arptiernma i landstinget har visaat att de inte kan uppfylla vad de säger. Erkännt och underskrivet av nya S-hövdingen Peter Olofsson. Miljoner att skära i verksamheten med det styret. Är du lika klar över att kritisera alla vänsterdebattörer som trampat på Volvo?

  4. Karl Johan

    Tur för dig, märklig kommentar! Du kommenterar inte vad Elisabeth skriver utan något helt annat och som slutkläm att du föredrar annat manifest än alliansens. Men erkänn att det är mycket, mycket märkligt, men kanske socialistiskt, att inte med en budget tala om vad man vill göra. Att alla satser på vård, skola och omsorg månaderna före ett val vet vi ju redan!
    Elisabeth, av ovanstående förstår du att jag delar din syn till 100%!

  5. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Tur för dig… (2010-09-12 16:05)
    Att inte våga presentera en budget för ett stort landsting är kosntigt. Att dessutom skylla på att det är ett val i september är ännu mer underligt. Vad har man för dold agenda om man inte kan presentera en budget, är man rädd att förlora röster?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.