Ett alternativ för våra unga

 

Vi har en hög arbetslöshet bland våra unga i Sverige. Jag läste en notis om nya satsningar inom försvarsmakten i Sverige. De kommande åren ska Försvarsmakten anställa 16 000 personer, i huvudsak under 26 år.  Alliansen har under denna mandatperiod beslutat om en ny inriktning för försvaret. Grunden i försvaret  kommer att vara en grundläggande frivillig utbildning om cirka tre månader. Utbildningen är riktad både till tjejer och killar. Efter fullgjord grundutbildning har rekryterna möjlighet att söka antingen en anställning i Försvarsmakten för fortsatt utbildning, ett tjänstgöringsavtal i hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna eller officersutbildning. Försvarsmakten har verksamhet på ett tjugotal orter runt om i Sverige. Rekryteringen till de nya tjänsterna pågår som bäst och vänder sig till unga i hela landet. Det är ett alternativ till att minska arbetslösheten bland våra unga.
 Elisabeth Björnsdotter (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.