Turismen viktig för oss i Lycksele och inlandet!

 

Turism är väldigt viktigt inte minst för vår kommun Lycksele. Jag läste en ny rapport som handlar om besöksnäringen i Sverige och där är siffrorna rätt entydiga. Sveriges besöksnäring har genomgått en dramatisk förändring under de senaste åren. Trots lågkonjunktur och finanskris har näringen slagit alla rekord. För att kunna driva denna positiva utveckling vidare är det viktigt att öka kunskapen om turismens roll och hur denna stora näringsgren påverkar vår region rent ekonomiskt. Lycksele ligger på 38:e plats i Sverige när det gäller besöksnäring i Sverige. Vad som är väldigt intressant är att Storuman/Tärnaby ligger på 11:e plats på samma lista. Det betyder att vinterturismen har väldigt stor betydelse eftersom Storuman/Tärnaby ligger på 5:e plats i Sverige när det gäller antal fritidshus per 1000 invånare. Det är en stor näring för oss som vi måste utveckla och stärka! 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Sven R

    Hej !
    Bra att Du har uppmärksammat turismens betydelse. Det har jag vetat länge och kämpat för.
    Enligt planerna skall Sverige fördubbla turismen till år 2020 !
    Så nu krävs det att Du och alla goda krafter ser till att, vi alla, blir med på den utvecklingsmöjligen.Då behövs det resurser och engagemang såväl på nationell som lokal nivå !!!

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Sven R (2010-11-16 10:42)
    Om man ser vilka potentialer som finns inom turismen i vårt län så är detta ett jätte viktigt område att fokusera på. Jag har börjat dra i lite olika trådar för att se en utveckling inom vårt område.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.