Vi är beroende av arbetskraft!

 

Jag har precis läst en artikel om arbetskraftsinvandring och då främst inom bär industrin. Det pågår ett stort arbete för att se över alla regelverk vad gäller arbetskraftsinvandring i vårt land. Ingen, speciellt i vårt län kan ha undgått allt som har drabbat våra hitresta bärplockare. Det är ingen positiv bild av vårt land men tyvärr en bild som finns i många andra länder runt om i världen. En bild som dessutom är en ständig verklighet och som befolkningen lever med. Vår allians regering vill att de bemanningsföretag som anställer ex. bärplockare också ska förhålla sig till den lagstiftning vi har i Sverige. Det är ingen enkel fråga eftersom det är flera olika länders lagstiftning som vi måsta ta hänsyn till. Vi är beroende av att denna arbetskraftsinvandring fungerar men det innebär också att vi måste ställa krav så att arbetsförhållandena blir drägliga. Arbetet pågår och jag ser fram emot den slutliga rapporten.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 
 
 

6 kommentarer

  1. Leif

    Hur kan vi vara beroende av arbetskraftsinvandring när vi har en ganska stor arbetslöshet redan nu i Sverige? Visst i framtiden kanske det behövs men knappast nu.

  2. Leif

    Som sagt jag förstår inte frågan. Ni har med era nya regler fixat så ni kan tvinga folk att ta vilket arbete som helst. Så jag förstår inte hur vissa arbeten inte är intressanta. Ni kan ju tvinga folk till dom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.