EU blir större.

Jag var på ett seminarium häromdagen som handlade om Island och EU.  Island har ansökt om medlemskap i EU, det gjorde man i juli förra året. Nu börjar arbetet med alla förhandlingar för att klarlägga alla förutsättningar som ska finnas och uppfyllas innan ett medlemskap kan bli aktuellt. En intressant fråga är hur Island ställer sig till att öppna sina fiskevatten för övriga EU länder. En annan intressant fråga är att Island måste skapa ordning på sina finanser. Sverige är positiva till Island som medlem i EU eftersom vi har många gemensamma områden. En intressant fråga som kom upp i debatten på seminariet var om Norge fortsättningsvis skulle välja att stå utanför EU som enda land i Norden.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.