Debatt med synskadades riksförbund!

 

På lördag ska jag vara med på Synskadades riksförbunds årsmöte i Västerbotten. Det blir debatt om synskadades rehabilitering kontra arbetslinjen. Det ska bli en intressant dag och jag förväntar mig många diskussioner kring detta ämne. Det är ett känt faktum att många synskadade i dag diskrimineras på flera håll. Det handlar om allas rättighet att så långt som möjligt integreras och leva ett fullvärdigt liv. Alliansregeringen har infört förbättringar på flera områden och det finns mycket arbeta kvar att göra. Vi har försökt sänka trösklarna för att komma in på arbetsmarkanden med olika stimulansbidrag till arbetsgivare men det har inte varit enkelt. Alliansregeringen kommer att helt ta bort arbetsgivarnas medfinansierings ansvar för att stimulera ytterliggare. Det finns en särskild Arbetsförmedling som inriktar sig på att hjälpa funktionshindrade i Uppsala. Denna förmedling samarbetar med arbetssökandes handläggare på hemorten vilket är positivt.   
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.