Gör vi alltid för lite?!

 

Jag såg på morgon TV en debatt mellan LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin (S)och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson(M). Debatten handlade om arbetslivet och om hur vi skulle få människor att kunna arbeta längre. I sak var de två överens om att det behövs olika strategier för att komma tillrätta med problemet att vi arbetar allt färre timmar och att många inte arbetar tills man uppnår pensionsålder. Vad som slog mig var att oavsett vad Ulf Kristersson hade för planer och strategier tyckte Wanja Lundby Wedin att det gjordes för lite och att insatserna inte räckte till. Det problem vi står inför är inte något som uppstått de senaste åren utan är en följd av en tuff arbetsmarknad under många år, oavsett regerings styre. Var finns insikten om att förändring inte sker omedelbart och att vi har ett gemensamt ansvar för att hitta vägar dit.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Anders Larsson

    Kanske ligger problemet i att Alliansen är nöjda med en politik där 2/3-delar har det bra? Wanja står för en politik för alla och också därför blir Moderaterna aldrig ett riktigt arbetarparti.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Anders Larsson (2010-12-02 08:57)
    Att tro att alla i Sverige hade det bra innan vi förändrade socialförsäkringen är intressant. Är det bra att vi förtidspensionerade männsikor och ställde dessa utanför arbetsmarknaden? Det måste vara bättre för alla att ha ett arbete att gå till utifrån sin egen kapacitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.