Vi behöver politiker på alla nivåer!

 

Det är viktigt med politik. Vår demokrati bygger på att vi har folkvalda politiker som står upp för sina väljare och sitt distrikt. En undersökning från Göteborgs universitet visar att endast var fjärde person som kan tänka sig ett politisk uppdrag på kommunal nivå är beredd att avsätta den tid som krävs. Hur kommer vår framtid att se ut om vi får fler politiker som inte är beredda att avsätta tid för sitt uppdrag. Det är även ett stort problem att medelåldern ofta är hög framförallt inom den kommunala politiken. Många yngre i arbetsför ålder har arbetsgivare som kan ha problem att låta sina medarbetare vara lediga i den omfattning som krävs. Vi har en utmaning framför oss!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Mahmoud

    Håller med dig helt och hållet, Det kommer att bli svårt, och vi måste börja redan nu och rekrytera politiker.

  2. hans

    Jadu….Hur tar partierna hand om sina medlemmar då? Jag erbjöd mina tjänster i det parti som jag då tillhörde. Jag hörde inte ett ord och därför gick jag ur partiet.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till hans (2010-12-18 17:02)
    Det är jätte trist det du beskriver och tyvärr inte allt för ovanligt. Här krävs ett stort arbete för att ha ett bra introduktionsprogram och bra förebilder inom varje parti för att få intresserade att stanna kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.