Satsning på Norrland!

 

 
Alliansregeringen genomför en av de största satsningarna som gjorts i Norrlands inland. Målsättningen är att skapa ökad tillväxt och att stärka företagens konkurrenskraft. Redan i november blev det klart att en innovationsfond för Norrlands inland inrättas. I förra veckan kom beskedet att huvudkontoret öppnas i Östersund. Totalt satsas två miljarder kronor för att förbättra finansieringssituationen för investeringar i regionen. Satsningen är viktig. Med tillgång till mer kapital i inlandet kan nya lösningar och innovationer stimuleras, som i sin tur stärker entreprenörskapet och leder till fler och starkare företag. . Det är i företagen som jobben växer och vi behöver fler jobb. Genom företagande och entreprenörskap läggs grunden för vår gemensamma väl­färd. Därför är innovationsfonden också en satsning på Norrlands framtid.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. ceko

  Först så plockade alliansreg. bort det mesta, och sedan lovar man att lämna tillbaka några ”korn”. Och det kallar Du satning (namnet på Din rubrik), men Du menar förmodligen satsning. Folket i inlandet har lärt sig vad högerkrafter är för något. Du kan läsa resultatet av senaste kommunvalet.

 2. anki ferm

  Innovationsfond med säte i Östersund! bra.men gör inte samma misstag som tidigare ,att sätta en chef/ledare för fonden som bor i Stockholm i vanliga fall!! Iså fall ska personen ifråga flytta till Ö-sund själv, med sin familj så att de stannar där iaf minst 5 år .
  annars är det inte trovärdigt att satsa så mycket av våra skattepengar på det ”experimentet.”

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till ceko (2010-12-20 11:50)
  Jag tycker det är positivt att det avsätts medel för speciella satsningar till vår del av Sverige.Jag förutsätter att vi kan ta tillvara på denna satsning på ett sätt som ger oss än mer tillbaka. Att vi inte nått lika långt på kommun/landstings nivå som vi gjort på riksplan förutsätter ett förändringsarbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.