Trygg i Sverige!

 

I Sverige anmäldes förra året 1,4 miljoner brott. I Västerbotten handlar det om 26 000 brott och då anmäls ändå inte allt. Bakom siffrorna finns övergrepp mot barn, inbrott i människors hem, gatuvåld och brott mot företagare. Alliansens rekordstora satsning på rättsväsendet, från polis och åklagare till domstolar och kriminalvård, har varit nödvändig. En av de allra viktigaste insatserna under de närmaste åren är att se till att de ökade resurserna används på bästa sätt. Fortsatt fler brott ska utredas och klaras upp. Handläggningstiderna måste kortas, inte minst för stölder, misshandel och bedrägerier. Brottsoffer ska kunna räkna med relevant information, stöd och hjälp. En mängd åtgärder har införts och är på väg att införas. Sverige har redan blivit ett lite tryggare land. Enligt den årliga nationella trygghetsundersökningen är människor tryggare idag än för fyra år sedan och förtroendet för rättsväsendets myndigheter har stärkts. Det är positiva signaler och satsning och utvecklingen fortsätter

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.