SMS lån får striktare regler!

 

Ett intressant område som debatteras ofta  är det ekonomiska. En ny proposition träder i kraft den 1 juli 2011 och kommer att förändra den sk. Skuldsaneringspropositionen på ett positivt sätt.  Den kommer att utvidga exempelvis möjligheten att få skuldsanering om du är aktiv näringsidkare. Detta för att stimulera företagande Propositionen kortar även tiden innan man får påbörja skuldsanering (kravet på att skulderna måste ha en viss ålder) så att människor får en bättre möjlighet att snabbare komma på fötter. I dag måste skuldsatta vänta i cirka fyra år innan de ens kan påbörja skuldsaneringen. Det är förödande. För att ytterligare motverka överskuldssättning föreslår (M) också en ny konsumentkreditlag med striktare regler för snabblån, så kallade SMS-lån.
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.