Olika syn på jämställdhet!

 

Jag hade möte med Moderatkvinnorna för ett tag sedan och där diskuterade vi bland annat den skillnad som finns mellan Alliansens syn på jämställdhet och hur oppositionen ser på vissa frågor inom detta område.  
De rödgröna vill avskaffa vår jämställdhetsbonus som betalas ut till de mammor och pappor som delar föräldradagarna jämnare. Varken i valmanifestet eller skuggbudgeten har de lämnat besked kring individualiseringen av föräldraförsäkringen. Detta är anmärkningsvärt. Vi tror på att den enskilda familjen själv ska bestämma hur de vill fördela sin föräldraförsäkring.  
Alliansen har de senaste åren genomfört en rad reformer som lett till ökad jämställdhet i Sverige.Bland annat har drygt en miljard kronor har satsas på att motverka mäns våld mot kvinnor. Jobbskatteavdraget har gjort stor ekonomisk skillnad framförallt för låg- och medelinkomsttagare. Det har blivit enklare att starta eget företag inom vård- och omsorgs sektorn.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.