Gårdsförsäljning, ingen enkel fråga

 

Riksdagen ser över möjligheterna till att vi i Sverige ska få köpa produkter direkt vid våra svenska gårdar. Detta gäller även egen producerad alkohol. Denna försäljning är dock begränsad och omgärdad av starka restriktioner. Du får inte åka förbi en gård och stanna till och köpa en vinflaska, du måste delta i någon form av betalt och förbokat studiebesök på gården. Detta förslag har skapat oenighet mellan riksdagspartierna och (s) vill inte ens att vi ska göra en utredning i frågan. Det är trist att man redan innan en utredning är gjord säger nej. Det är för mig en möjlighet till ett utökat företagande och möjlighet till fler anställda.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. je

  För mig verkar det vara ett sätt att göra alkoholen mer lättillgänglig samt svarta pengar för producenten. Detta är nog ingen högt prioriterad fråga för alla arbetslösa samt sjukskrivna i moderaternas sverige.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till je (2010-12-28 10:51)
  Detta är inte ens en utredning ännu så det är svårt att ha åsikter om hur formerna för en ev. gårdsförsäljning skulle bli. Att se möjligheter för arbetstillfällen och möjlighet till företagsetabliering är positivt.

 3. Isak

  Har inte Moderaterna i andra olika sammanhang krävt libe-
  ralisering av reglerna för svensk alkohollagstiftning? Att
  man nu av sysselsättningsmässiga skäl vill öka tillgänglig-
  heten är väl Moderaterna ganska ensamma om. Eller vad kan
  man vänta sig härnäst. Utredning om bordeller i inlandet?
  Utredning om casinon i fjällen? Utredning om laglig hem-
  bränning ovan odlingsgränsen? Vad säger FP och KD om det
  hela.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Isak (2010-12-28 22:50)
  Tanken med gårdsförsäljning är att kunna sälja egen producerade varor, att även tillåta viss alkohol försäljning är inte huvudsyftet. Jag tycker det är positivt om vi med en gårdsförsäljning kan öka antalet arbetstillfällen som egen produktion och försäljning kan innebära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.