Val i Vitryssland en parodi!

 

Den 19 december var det val i Vitryssland. Ett land som inte ligger alltför långt från oss. Flera av mina politiska vänner var där under valet som valövervakare och kom hem med fruktansvärda historier om hur människor i Vitryssland blir behandlade. Det var ett valdeltagande på drygt 90% vilket är otroligt högt, de som inte kunde komma till val lokalerna som ofta var belägna i skolor tre trappor upp utan hiss fick ”hem besök” Det var en valpatrull som gick runt bland husen och ”erbjöd” alla att rösta efter noggranna instruktioner och efter övervakning från patrullen att det kryssades på rätt ställe. Att sedan ingen fick vara med när rösterna räknades utan fick stå en bit ifrån och se hur valsedlarna lades i olika högar. När allt var avslutat och den sittande diktatorn Lukasjenko fick drygt 80% av alla röster blev det stora kraveller på kvällen med arresteringar och försvinnande som följd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.