E-legitimation förenklar !

 

E-legitimation växer sig allt starkare. Många i vårt samhälle har tillgång till dator och använder sig av denna dagligen. Nu är det på gång ytterliggare utveckling av denna modell av e-legitimation där vi ska kunna använda oss av detta båda nationellt som internationellt och det ska dessutom vara lika enkelt att använda om du arbetar inom ett privat företag som inom offentlig förvaltning.
Detta sparar tid och förenklar mycket för oss alla .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

14 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Och när kan det E-legitimateras på blanketterna för oss medborgarna såsom företag hos A-kassorna, myndigheter och kommunala förvaltningar samt Landstingen?

  Om ni vill göra kostnadsbesparing för kommunerna såsom för staten mfl så är detta ett steg att gå. Nädå inte vill ni förenkla och spar tid samt öka effektiveringen.
  Kolla bara på AF och A-kassornas hantering för dem arbetsökande. Där bör ni se över av snabbare administration.

 2. Fru Karlsson

  Krister;
  Jag gjorde för ett par dagar sedan via nätet en ansökan om skattejämkning och fick ”skriva under” med mitt Bank-Id, kanske fungerar det med annat också.

 3. Krister Klermalm

  Ja, skattemyndigheten kan du göra mycekt med bank-id. Dock inte hos AF, FK, A-kassorna, Kommunerna.
  Det är klar att det kan fungerar på annat också, dock är dem inte så framåtblickande att se möjligheterna med det.
  Istället kan dem ställa krav på oss medborgare än att göra bukt med fel konstruktionerna i systemena. Där Bank-ID är en del av detta.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Nisse (2011-01-20 17:08)
  Jag har varit flexledig stora delar av de 4 dagar som diskuteras och arbetat igen den övriga tiden samma dag. Dock stämplade jag inte så i flexklockan. När jag skulle korrigera detta så att det stämde var systemet stängt för korrigering varför jag inte hade möjlighet . Det är ett misstag av mig. De övriga påståendena stämmer inte utan är enstaka tillfällen uppkomna för att lösa akuta personal problem. Att lyfta en utagerad fråga i media och förstora den enbart i syfte att svartmåla är trist

 5. Stefan Westermark

  Ja E-Legitimation förenklar, iafl för den som vill stjäla din information.
  Jag har själv ingen E-Legitimation, eller jo jag har en men den är spärrad. Jag förstår inte varför man ska ha E-Legitimation. Den ända positiva sida är ju om jag vill stjäla någons information..

 6. Krister Klermalm

  E-legitimation är till för att skriva under en blanket istället för ett vanligt papper. E-ligitimationen är inte mindre säkert än det var tidigare. Då förekom det falska identitetskort och handskrivna namnteckningar.
  Sedan har inte E-legitimation som helst något med att stjäla information att göra. För det används när du ska intyga elektroniskt på avtal och det du har skrivit är du etc.

 7. leffe

  men kära elisabeth…du som landstingsanställd arbetsledare måste vara väääldigt medveten om att man ej får bedriva/agera konkurrerande verksamhet till landstinget eller har dumissat det???..Du har suttit i en position där du på eget bevåg kan bestämma då velat vara offentligt anställd eller privat!!..vet ett antallandstingsanställda som fått ultimatum att välja..ytterst politikens incitament…så..
  ta konsekvensen så behåller du nån heder iaf!!

 8. Lilla Anna

  En dag ett tillfälle – ett misstag. Vid upprepning är det systematiskt utnyttjande av landstinget. Än mer illa är det när du har haft en ansvarställning inom landstinget. Riktigt illa rimmar det när man är förtroendevald. När tiden använts till att arbeta på annat arbete blir än värre. Du är respektlös mot dina väljare som ska behöva betala för en representant som bagatelliserar det hela och kallar ”utagerat” när det hela kommer till väljarnas kännedom via medias försorg. Vi har rätt att få veta hur du agerat i det fördolda för att bedöma din fortsatta lämplighet. Du är klart olämplig enl mig!

 9. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till leffe (2011-01-20 19:45)
  Att påstå att en vårdcentral är en komkurrerande verksamhet till en intensivvårdsavdelning är magstarkt! När många inom offentlig sektor åker till andra sjukhus i Norge och arbetar eller har egna utbildningsföretag inom sitt kompetens område kallas det kompetens utveckling! Jag tycker man måste sätta allt i rätt dimensin innan man börjar kritisera

 10. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lilla Anna (2011-01-21 16:10)
  Vi har rätt att få veta skriver du! Jag har fösökt berätta vad som hänt men det är svårt att förklara för media som inte tycker att min version är intressant efterson det inte skulle ha blivit någon historia då! För att lösa en akut kris: Jag stämplade in och arbetade på mitt ord arbete 1,5 tim, åkte till annat ställe jobbade, tillbaka till ord arbete för 1 tim arbete stämplade ut vid lunchtid, var flexledig fram dagens slut och utan att stämpla in var jag på mitt ord arbete ytterliggare ett par timmar. Hur intressant är det! Allt detta finns svart på vitt i systemen!

 11. Lilla Anna

  Du får det att låta som det rör sig om EN dag, inte fyra … Om lönesystemet var stängt för korrigeringar varför ringde du inte löneavdelningen för hjälp när det begav sig. Det gör jag. Som du märker kan det korrigeras! Eller varför pratade du inte med din verksamhetschef. Nähä istället tvingas landstinget upptäcka det i efterskott.

  Du förstår väl att ditt agerande sänkt din trovärdighet. Det får oss att fundera på hur många fler gånger IVA har subventionerat en sköterska gratis på din mans vårdcentral genom ditt ”flexande”.
  Redogör även de övriga punkter som framkommit på seriöst sätt.

 12. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lilla Anna (2011-01-22 21:42)
  De uppgifter som framkommit i media är felaktiga och mina kommentarer både i TV och tidningar klipptes bort till ca 75%. Jag hade en veckas semester efter dessa fyra dagar och tro det eller ej så glömde jag faktiskt bort denna korrigeringsmiss. Eftersom jag arbetat betydligt mer än min ord.arbetstid så hade jag inget att dölja. Att hitta vikarier till en IVA avd med kort varsel är inte lätt och när en vikarie ställer upp och kräver extra ersättning och får det så är det inget konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.