Studera med a-kassa!

 

Siffran för arbetslöshet sjunker. Det visar alla undersökningar som är gjorda. Givetvis ett positivt tecken. Om jag trots allt är arbetslös hade det kanske varit ett bra tillfälle att börja studera för att på så sätt öka mina chanser att hitta ett nytt arbete. Att studera och uppbära arbetslöshetsersättning är i dag ett stort problem och det sätter käppar i hjulet för många. Nu ska denna möjlighet ses över i hopp om att siffrorna för arbetslöshet ska minska än mer. Det kommer också ett nytt regelverk om vad som anses som lämpligt arbete, som en arbetslös måste acceptera för att få a-kasse ersättning.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

  1. Leif

    Måste ge er cred. Skulle man inte ha närvaro i samhället och bara lyssna på er skulle man tro att allt är ganska bra i Sverige just nu. Alltid skönt att kunna ”drömma” sig bort några minuter när man läser era inlägg, det ger trots allt lite tröst.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Leif (2011-02-02 11:01)
    Att se verkligheten som den ser ut är något jag hoppas att alla gör. För att vara närvarande i en verklighet innebär att man hela tiden måste göra förändringar och förbättringar inom områden där det finns behov. Att alliansen gör det är en förutsättning för fortsatt utveckling.

  3. Anita

    Är det bara de arbetslösa som inser att det inte blir bättre??? Oavsett om nu arbetslösheten HAR sjunkit, hur hög är den dolda arbetslösheten??? Var tredje arbetslös ÄR berättigad till A-kassa och resten får gå till ”soss”… Ser det verkligen LJUSARE ut?

  4. Lilla Anna

    Ja, vi lever nog inte i samma världar. Statistik är synnerligen tänjbart och AF har alltid varit duktiga på att dribbla med den. Man kan ta en distanstkurs i statistik även om man inte är arbetssökande. Kanske något för dig….?

  5. Trumf

    Vilket värdelöst förslag! Alla vi andra som har lånat stora belopp för att kunna studera då? Får vi igen pengarna? Snacka om ett orättvist förslag. Vill man studera så kan man ta CSN lån. Det har vi alla andra fått göra. Vilket gör att vi är skuldsatta för resten av livet. Själv är jag skyldig 173 000 kr i studieskulder. Pengar jag ska ansöka om att gå igen om detta förslag går igenom.

  6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Lilla Anna (2011-02-02 20:50)
    Att antalet arbetslösa minskar är inget konstigt eftersom vi är på väg in en högkonjunktur igen. Det har inget med statistik att göra. Vi lever alla i samma värld men väljer att se olika på hur den ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.